detector.media
08.05.2018 11:43
Канал «Україна» попереджає: назву ток-шоу «Говорить Україна» використовують в шахрайських оборудках
Канал «Україна» попереджає: назву ток-шоу «Говорить Україна» використовують в шахрайських оборудках
На телеканал «Україна» і продакшн IVORY Films, який знімає для каналу соціальне ток-шоу «Говорить Україна», надійшло більше десяти звернень постраждалих від дій шахраїв.

Про це повідомляє прес-служба каналу «Україна».

Аферисти, представляючись ім'ям каналу «Україна», пропонують за 3000-5000 грн стати експертами програми «Говорить Україна». Шахраї обіцяють за цю суму кілька днів проживання в Києві, харчування, рекламу та безпосередньо участь у шоу. Як доказ вони залишають телефон чинного редактора. Багато людей перевіряють інформацію на каналі, але є і більш довірливі громадяни, які одразу ж перераховують гроші на виставлений рахунок.

Телеканал «Україна» і продакшн IVORY Films наголошують, що участь героїв та експертів в ток-шоу відбувається виключно на безкоштовній основі. Громадянам, у яких хтось вимагає гроші або які вже заплатили за участь у шоу, радять звертатися до правоохоронних органів.

Всю актуальну інформацію можна прочитати на офіційному сайті проекту. Там також є кнопка зворотного зв'язку.

Як писав «Детектор медіа», в березні Новий канал повідомляв, що в Україні з'явилися аферисти, які представляються керівництвом проекту «Ревізор» і вимагають у рестораторів і готельєрів гроші за фальшиву ревізію з позитивним результатом. 

Новому каналу, зокрема, стало відомо, що за псевдоперевірку невідомі просять гроші в розмірі 10 тис грн, а також безкоштовне проживання та харчування в готелі для нібито команди проекту «Ревізор».

Новий канал зазначав, що подібні випадки вже зафіксовані у трьох містах України. Про це команді Нового каналу повідомили потенціальні жертви обману.

Нагадаємо, у 2016 році телеканал «1+1» повідомляв, що невідомі особи незаконно вимагали у людей копії особистих документів, використовуючи бренд «Голос країни».

Фото: канал «Україна»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY