detector.media
08.05.2018 11:38
Історія України на «Євробаченні»: дві перемоги, «Ґринджоли» та феєричне срібло Сердючки
Історія України на «Євробаченні»: дві перемоги, «Ґринджоли» та феєричне срібло Сердючки
Хоча міжнародний пісенний конкурс "Євробачення" існує з 1956-го року, Україна бере у ньому участь лише з 2003-го.

«Українська правда»

Але за цю відносно коротку історію наші конкурсанти встигли двічі перемогти, двічі завоювати срібло, один раз – бронзу та навіть один рік взагалі пропустити.

Напередодні першого півфіналу цьогорічного "Євробачення" ТаблоID вирішив нагадати усіх учасників конкурсу від України.  

Першопрохідцем на євроконкурсі став Олександр Пономарьов, який взяв участь у "Євробаченні"-2003 у Ризі. Сашко тоді виступав із композицією "Hasta la Vista, Baby" і посів 14-те місце.

Переможницею того року стала турецька співачка Сертаб Еренер з піснею "Everyway That I CaN". 

Одразу після Пономарьова на конкурс 2004-го року до Стамбула поїхала Руслана зі своїми "Дикими танцями" ("Wild Dances") та принесла першу перемогу нашій країні.

У 2005-му році Україна зробила майже неможливе, щоб прийняти "Євробачення" в Києві. На хвилях Помаранчевої революції виставити від нас вирішили нікому тоді і, власне, зараз невідомий гурт "Ґринджоли" з актуальною на той період піснею "Разом нас багато".

Утім, патріотично-революційний меседж не оцінили у Європі, і хлопці посіли 19-те місце з 24-х. 

Перше місце тоді виборола грецька виконавиця Єлена Папарізу з піснею "My Number One". 

У Грецію від України на "Євробачення"-2006 поїхала молода співачка Тіна Кароль з піснею "Show Me Your Love", яка принесла їй 7-ме місце і статус зірки на батьківщині. 

А перемога того року неочікувано дісталася рокерам з Фінляндії "Lordi". 

У 2007-му році представляти країну на конкурсі у Хельсінкі подалася Вєрка Сердючка. Її пісня "Dancing Lasha Tumbai" викликала тоді багато запитань через схожість з вимовою "Russia, Goodbye". 

І хоча європейці були у захваті від Сердючки та її виступу, перше місце дісталося Марії Шерифович з Сербії. Україна тоді сталадругою, але запам'яталася надовго. 

"Євробачення"-2008 відбувалося у Белграді і принесло Україні ще одне 2-ге місце. А виборола його Ані Лорак із піснею "Shady Lady".  Перемогу тоді здобув росіянин Діма Білан. 

Представляти країну на конкурсі 2009-го року у Москві довірили Світлані Лободі. Її запальна композиція "Be My Valentine" принесла нам лише 12-те місце. А перемога дісталася Александру Рибаку з Норвегії.

В Осло на євроконкурсі 2010-го року нашу країну представлялаAlyosha з чуттєвою піснею "Sweet People". Але європейці оцінили її не дуже високо - на 10-те місце. 

Першою тоді стала німкеня Лена Майєр-Ландрут

Наступною на "Євробачення" від України поїхала Міка Ньютон. У Дюссельдорфі вона виконувала пісню "Angel" і змогла завоювати 4-те місце. 

А переможцями у 2011-му році стали представники Азербайджану - дует Ell і Nikki

На "Євробачення"-2012 до Баку відправили Гайтану з піснею "Be My Guest". Попри очікування, виконавиця посіла лише 15-те місце, після чого на батьківщині на неї посипалася суцільна критика в пресі.

Як відомо, Гайтана тоді взяла тривалу паузу у кар'єрі

"Євробачення"-2013 відбувалося у Швеції. Україну на конкурсі того року представила Злата Огнєвіч з піснею "Gravity". Майстерне виконання та оригінальний номер принесли нам тоді високе 3-тє місце

Перше місце ж виборола співачка Емілі де Форест з Данії. 

Наступного року у Копенгагені за перемогу для України боролася Марія Яремчук з піснею "Tick-Tock". Але змогла доспівати тільки до 6-ї сходинки. 

Феєричну перемогу тоді здобула Кончіта Вурст

У 2015-му році Україна відмовилася від участі у "Євробаченні" через ситуацію у країні. 

Зате наступного року наше повернення було незабутнім. Адже саме на "Євробаченні"-2016 у Стокгольмі перемогла Джамала з піснею "1944". 

"Євробачення"-2017 відбулося у Києві і було дуже високо оцінене Наглядовою радою конкурсу за рівнем організації (хоча й не обійшлося без сканадльної витівки провокатора Седюка під час виступу Джамали).

Але саме цього року, за іронією долі, Україна посіла найнижче місце за всю історію своєї участі у конкурсі. Рокери "O.Torvald" з піснею "Time" опинилися на 24-й сходинці з 26-ти

А переможцем минулорічного "Євробачення" став португалець Сальвадор Собрал

Вже завтра, 8-го травня у Лісабоні розпочнеться "Євробачення"-2018. Представник України Melovin виступить у 2-му півфіналі 10-го травня. 

Відео з YouTube

«Українська правда»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY