detector.media
03.05.2018 11:13
Відсутність свободи слова призводить до приреченого суспільства – Джапарова
Відсутність свободи слова призводить до приреченого суспільства – Джапарова
Відсутність свободи слова в РФ призведе до приреченого суспільства, у якому громадяни Росії будуть позбавлені критичного мислення, заявила перша заступниця міністра інформполітики України Еміне Джапарова під час круглого столу «Свобода слова в Україні: поточний стан і виклики».

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Нам інколи дорікають, кажучи, що Російська Федерація дуже активна у своїй промоції, пропаганді і виграє в України на інформаційному фронті. Мені видається, що це ілюзія перемоги. Якщо дивитись в довгостроковій перспективі, то повна відсутність свободи слова, преси, доступу до інформації, те що фактично є у РФ нормою, зрештою призводить до приреченого суспільства», - сказала Еміне Джапарова.

На її думку, за такого стану справ росіяни втрачають шанси мати критичне мислення.

«Тому для нас абсолютною цінністю є захист свободи слова, тому що ми не хочемо рухатися за прикладом Російської Федерації», - зауважила пані Джапарова.

Як повідомляв «Детектор медіа», сьогодні, в четвер, 3 травня, в Києві проходить «круглий стіл» до Всесвітнього дня свободи преси, організаторами якого є Міністерство інформаційної політики України, Департамент інформаційного суспільства Генерального директорату прав людини та верховенства права Ради Європи і ГО «Інститут масової інформації».

Нагадаємо, 3 травня – Всесвітній день свободи преси, який відзначається, починаючи з 1992 року з ініціативи Генеральної конференції ЮНЕСКО за підтримки Генеральної Асамблеї ООН. Цього року тема святкування – «Тримати владу під контролем: ЗМІ, правосуддя і верховенство права».

Всесвітній день свободи преси покликаний нагадати суспільству, що журналісти, виконуючи свою місію, залежать лише від читача й телеглядача, і що тиск з боку влади просто неприпустимий. Цензура, створення перешкод для обміну інформацією, залякування та пряме втручання в діяльність ЗМІ є загрозою демократії, розвитку та загальній безпеці.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY