detector.media
02.05.2018 18:45
До України не пустили трьох проросійських журналістів з Італії, Чехії та Росії
До України не пустили трьох проросійських журналістів з Італії, Чехії та Росії
Журналісти, за даними прикордонників, неправдоподібно висвітлювали події останніх років в Україні. Усі вони прямували до Одеси.

До України не пустили трьох проросійських журналістів з Італії, Чехії та Росії. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

Повідомляється, що 1 травня Державна прикордонна служба не допустила в’їзду в Україну проросійськи налаштованих осіб, які прямували в Україну «висвітлювати» події 2 травня в Одесі.

Двох іноземців не пропущено через кордон в аеропорту «Бориспіль» на підставі інформації, яка надійшла від інших правоохоронних органів. Йдеться про те, що не пропущені громадяни Італії та Чехії начебто неправдоподібно висвітлювали події, які відбувалися протягом останнього періоду в Україні.

Зокрема громадянин Італії під виглядом фотографа свого часу перебував на окупованій території Донбасу та неодноразово виступав на так званому телебаченні «Оплот TV». В програмах він озвучував «відверто брехливу інформацію», як зазначають прикордонники, про перебіг подій на сході України.

Не пропущений в Україну громадянин Чехії виявився журналістом політичного видання, який також, за даними Держприкордонслужби, «спотворював інформацію та неправдиво висвітлював події, що відбуються в Україні».

Крім того, ще одного громадянина Росії співробітники Держприкордонслужби не пропустили вже за результатами бесіди. Він не зміг підтвердити мету своєї поїздки. Росіянин прибув з двома дітьми начебто як представник фірми з продажу дизайнерського одягу, а насправді виявився політичним оглядачем російського видання.

Усіх трьох іноземців повернуто зворотними рейсами, зазначають у Держприкордонслужбі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що дозволи на в’їзд до Криму за три роки отримали 106 іноземних журналістів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY