detector.media
02.05.2018 11:49
Прес-центр ОС опублікував інструкцію для отримання журналістами прес-карт
Прес-центр ОС опублікував інструкцію для отримання журналістами прес-карт
Прес-центр ОС оприлюднив Порядок оформлення та використання прес-карт представниками ЗМІ щодо висвітлення діяльності Об’єднаних сил

Про це йдеться на сторінці Операції об'єднаних сил у Facebook.

Інструкція складається з декількох пунктів.

1 крок. Акредитація в Прес-центрі об’єднаних сил

Представник ЗМІ, що не був раніше акредитованим СБУ, має надіслати до Прес-центру об’єднаних сил лист на бланку засобу масової інформації з проханням акредитувати відповідних працівників. У листі необхідно вказати прізвище, ім’я, по-батькові, посади представників ЗМІ, їхні контактні телефони, а також зазначити термін відрядження. Лист має бути підписаний керівником засобу масової інформації та засвідчений печаткою. До листа необхідно додати копії паспортів (1-2 сторінка) представників ЗМІ, та їхніх журналістських посвідчень, що підтверджує приналежність особи до вказаного засобу масової інформації.

Для прискорення акредитації можна надсилати скановані електронні копії зазначених документів електронною поштою за адресою: accreditation@ukr.net

Телефон для довідок: +380 44 255-51-86, +38 098 671 30 40

2 крок. Оформлення прес-карти в прес-центрі об’єднаних сил

Після отримання відповідної попередньої акредитації від Прес-центру (протягом одного робочого дня й більше), представник ЗМІ повинен надіслати на електронну пошту accreditation@ukr.net свою фотокартку для оформлення прес-картки.

Телефон прес-центру ОС для довідок:+38 098 671 30 40

3 крок. Отримання прес-карти

Прес-карту можна отримати:

в Прес-центрі об’єднаних сил (місто Краматорськ, вул. Олекса Тихого, 16в).

Телефон для довідок: +38 098 671 30 40

«Якщо представник ЗМІ вже був акредитований Прес-центром об’єднаних сил і у нього спливає шестимісячний термін її дії, він повинен звернутися до Прес-центру об’єднаних сил для оформлення акредитації на новий термін, - йдеться в інструкції. - У зверненні слід вказати номер діючої прес-картки та можливі зміни особистої інформації (засобу масової інформації, громадянства, прізвища тощо). Далі слід діяти за вищезазначеним алгоритмом».

Повідомляється також, що з метою підвищення обізнаності журналістів з військових питань, набуття знань та навичок діяти в екстремальних ситуаціях Міністерство оборони України організовує та проводить спеціалізовані курси для представників ЗМІ. Після успішного проходження навчання «курсантам» видається прес-картка іншого кольору.

Прес-картки акредитації АТО дійсні до закінчення терміну їх дії, але не пізніше  01 серпня 2018 року.

Як повідомляв «Детектор медіа», оприлюднено також Порядок співпраці з журналістами в районі проведення ООС, започаткований «для полегшення роботи цивільних журналістів та працівників ЗМІ щодо висвітлення проведення операції Об’єднаних сил».

Як писав «Детектор медіа», прес-центр штабу АТО поінформував про припинення своєї діяльності з 30 квітня 2018 року, коли замість Антитерористичної організації на Донбаасі має початися операція Об’єднаних сил.

«Детектору медіа» у прес-центрі штабу АТО уточнили, що це тимчасове призупинення роботи у зв’язку з реорганізаційними заходами. 

«Поки що ми не будемо надавати ніяких коментарів, оскільки у нас проходять реорганізаційні заходи передачі повноважень», – повідомили у прес-центрі штабу АТО.

Згодом на своїй сторінці у Facebook очільник прес-служби Міністерства оборони України Олексій Чернобай повідомив про передачу повноважень прес-центра штабу АТО прес-центру Об’єднаних сил.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY