detector.media
02.05.2018 10:55
В ООН український представник вимагав від РФ припинити переслідування журналістів та звільнити Романа Сущенка
В ООН український представник вимагав від РФ припинити переслідування журналістів та звільнити Романа Сущенка
Перший секретар Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко на засіданні Комітету ООН виступив із вимогою негайно звільнити українського журналіста Романа Сущенка, припинити переслідування представників медіа і активістів в окупованому Криму, а також покласти край державній пропаганді й підбурюванню ненависті

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Переслідування українських журналістів – це тактика війни, яку Росія застосовує проти моєї країни. Насамперед, ми вкотре засуджуємо жорстоке переслідування українського журналіста Романа Сущенка в Москві, який був кинутий за грати в 2016 році за сфабрикованими звинуваченнями. Ми вимагаємо від Росії негайного звільнення пана Сущенка», – заявив представник України.

Він також нагадав про тиск на представників ЗМІ та активістів у Криму, які висловлюють переконання, відмінні від позиції окупаційної російської влади на півострові.

Крім того, як пише «Укрінформ», пан Ніколенко висловив глибоку стурбованість «масштабною кампанією пропаганди та підбурювання ненависті до України та українців, яку проводять російські державні ЗМІ та громадські діячі». Він підкреслив, що Росія використовує ЗМІ як інструмент впливу на ситуацію в окупованому Криму та на сході України.

У цьому зв'язку Ніколенко нагадав, що головред російського державного пропагандистського телеканалу RT Маргарита Симонян ще в 2011 році порівняла іномовлення Росії за кордоном з роллю міністерства оборони. 

Як підкреслив представник України, це пояснює, чому такий гібридний наступ з використанням державних ЗМІ є прямою загрозою для національної безпеки суверенних держав, а також для цінностей Організації Об'їднаних Націй.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

27 березня у Московському міському суді почалися попередні слухання у справі українського журналіста Романа Сущенка. Журналіст провину не визнав у повному обсязі.

Марка Фейгіна, який захищав українського журналіста Романа Сущенка у суді Москви, російська влада позбавила статусу адвоката. Після цього Фейгін повідомив, що Сущенка вночі перевели до одиночної камери. Згодом Сущенка перевели з одиночки до двомісної камери.

 

Фото: Новости Украины - From-UA

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY