detector.media
30.04.2018 13:45
Вирок Сущенку може бути винесено на початку червня – Фейгін
Вирок Сущенку може бути винесено на початку червня – Фейгін
Марк Фейгін, громадський адвокат українського журналіста Романа Сущенка повідомив, що вирок його підзахисному може бути винесено на початку червня

Про це повідомляє «Укрінформ»

 «Те, що наступне засідання у справі Сущенка пройде тільки через місяць, певною мірою насторожує. Але чому так, нам ніхто не пояснює. Однак, з іншого боку, треба врахувати російську традицію «довгих свят». Це означає, що перша декада травня взагалі випадає – заради нас ніхто виходити на кілька робочих днів 3-4 травня не буде. Отже, дебати сторін 28 травня, заключне слово Романа... Таким чином, вирок може бути винесено вже на початку червня», – вважає пан Фейгін.

Він як і раніше нагадує про важливість у зв'язку із справою Романа Сущенка візиту в Росію президента Франції Еммануеля Макрона, імовірно 24-25 травня.

«Судячи з усього, президент Макрон приїде в Росію з главою МЗС Франції. І з приводу Сущенка тут напевно будуть говорити. Також важливо, щоб і українська сторона до того часу тримала це питання на порядку денному», – резюмував адвокат.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

27 березня у Московському міському суді почалися попередні слухання у справі українського журналіста Романа Сущенка. Журналіст провину не визнав у повному обсязі.

Марка Фейгіна, який захищав українського журналіста Романа Сущенка у суді Москви, російська влада позбавила статусу адвоката. Після цього Фейгін повідомив, що Сущенка вночі перевели до одиночної камери. Згодом Сущенка перевели з одиночки до двомісної камери.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY