detector.media
29.04.2018 10:17
Російські боти через 6,5 тис. акаунтів у Twitter втручалися у вибори в Великобританії - Times
Російські боти через 6,5 тис. акаунтів у Twitter втручалися у вибори в Великобританії - Times
Повідомлення, які поширювали боти, підтримували лідера лейбористів Джеремі Корбіна та критикували консерваторів.

У Росії створили близько 6,5 тисяч акаунтів у сервісі мікроблогів Twitter для втручання у вибори у Великій Британії та підтримки Лейбористської партії і її лідера Джеремі Корбіна. Про це йдеться в розслідуванні британського видання Times, передає ТСН.ua.

Як вказують журналісти, більшість зі створених акаунтів мали англійські жіночі імена та керувалися ботами. 9 із 10 повідомлень, які поширювалися цими аккаунтами, підтримували лідера лейбористів, і навпаки - 9 із 10 твітів, які згадували консерваторів, були негативними. 

Особливій критиці у повідомленнях піддавалася Тереза Мей. У повідомленнях вказувалося, що напад терористів на «Манчестер арену» у травні 2017 року був пов'язаний зі скороченням числа поліцейських ще в ті часи, коли Мей відповідала за МВС.

Натомість співробітники з університету Суонсі, спільно з якими проводилося розслідування, повідомили про те, що виявлені боти - лише вершина айсберга. Вони закликали керівництво Twitter провести власне розслідування, щоб визначити справжній масштаб російського втручання в британські вибори.

Раніше Росію вже звинувачували у втручанні в американські вибори. Зокрема, радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки генерал-лейтенант Герберт Макмастер заявив, що докази втручання Росії в американські вибори 2016 року не підлягають сумніву.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY