detector.media
28.04.2018 14:18
Російський інтернет-омбудсмен визнав неможливість блокування Telegram
Російський інтернет-омбудсмен визнав неможливість блокування Telegram
Інтернет-омбудсмен запропонував боротися не з самим сервісом, а з авторами нелегального контенту в ньому.

Російський інтернет-омбудсмен Дмитро Мариничев заявив, що боротьба «Роскомнагляду» з Telegram триватиме вічно, передає «Медуза».

Мариничев назвав існуючий механізм блокувань месенджера неефективним, оскільки Telegram завжди зможе оновити своє програмне забезпечення і таким чином обійти блокування.

Повідомляється, що інтернет-омбудсмен запропонував боротися не з самим сервісом, а з авторами нелегального контенту в ньому.

«Telegram - це не сайт, це додаток. І заблокувати його за допомогою блокування IP-адрес неможливо, і війна триватиме вічно навіть з урахуванням того, що клієнтська частина Telegram - це відкритий код, його можна проаналізувати і зрозуміти, як він працює», - заявив Мариничев.

Нагадаємо, що Роскомнагляд намагається заблокувати роботу месенджера Telegram з 16 квітня. При спробах заблокувати месенджер Роскомнагляд заблокував велику кількість адрес, зокрема через це постраждали IP-адреси Google, Amazon, Microsoft та інших великих хостинг-провайдерів.

22 квітня Telegram закликав росіян влаштувати акцію проти блокування месенджера. На знак «підтримки вільного інтернету» пропонувалося запустити з вікна паперовий літачок.

Також через заборону Telegram інтернет-користувачі тролили Роскомнагляд в сервісі Google Maps.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY