detector.media
28.04.2018 11:45
У Словаччині тисячі демонстрантів вийшли на вулиці з вимогою позачергових виборів після вбиства журналіста
У Словаччині тисячі демонстрантів вийшли на вулиці з вимогою позачергових виборів після вбиства журналіста
Петицію про це підписали вже 80 тисяч осіб.

Словацькі демонстранти домагаються проведення позачергових виборів після вбивства журналіста Яна Кучака, який розслідував зв'язки представників влади з італійською мафією, повідомляє DW.

Головна вимога маніфестантів - проведення дострокових виборів. Заміни декількох членів уряду, яка вже відбулася, недостатньо, щоб повернути довіру населення до державних інституцій, заявили організатори, якими виступили ряд громадських ініціатив. За їхньою інформацією, петицію про проведення дострокових виборів вже підписали 80 тисяч словаків, підписи збирали і на нинішній демонстрації. Чергові парламентські вибори повинні пройти лише через два роки.

Нагадаємо, що тіла Яна Кучака та його нареченої Мартіни Кушнірової знайшли 25 лютого в їхньому помешканні неподалік міста Трнава. Їх обох застрелили. Найбільш вірогідним мотивом злочину правоохоронці назвали професійну діяльність Яна Кучака. 27-річний журналіст розслідував корупцію та зв'язки високопосадовців із італійською мафією. Це перший випадок вбивства журналіста в історії Словаччини. Після в цього в країні розпочалася політична криза.

Уряд країни пішов у відставку, президент призначив нового прем'єр-міністра. Крім того, пішов у відставку глава поліції Словаччини.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY