detector.media
26.04.2018 20:00
У Москві 30 квітня проведуть мітинг через заборону Telegram
У Москві 30 квітня проведуть мітинг через заборону Telegram
Проведення акції нібито погоджено з місцевою владою. Після блокування Telegram у квітні російські користувачі відзначили перебої в роботі Viber, Однокласників, сервісів Microsoft, VPN і проксі-сервісів і інших.

У Москві на 30 квітня призначили проведення мітингу через блокування месенджера Telegram. Про це повідомляє «Новое время».

Мітинг по вулиці Маші Пориваєвої, 38 організовує Лібертаріанська партія Росії.

Відзначається, що захід погоджено з мерією Москви.

Прихильників вільного інтернету закликали приходити на акцію з паперовими літачками.

Нагадаємо, раніше Telegram закликав росіян влаштувати 22 квітня акцію проти блокування месенджера. На знак «підтримки вільного інтернету» пропонувалося запустити з вікна паперовий літачок.

13 квітня Таганський районний суд Москви задовольнив позов «Роскомнагляду» й ухвалив рішення про блокування месенджера Telegram в Росії за відмову надати Федеральній службі безпеки (ФСБ) ключі для дешифрування обміну інформацією користувачів. В ОБСЄ розкритикували це рішення.

16 квітня «Роскомнагляд» почав блокування месенджера Telegram та попередив про те, що має намір обмежити роботу VPN і проксі-сервісів, за допомогою яких можна обійти блокування Telegram. Наступного дня Роскомнагляд заявив, що зафіксував кілька спроб DDoS-атак на свій сайт за добу.

У Росії у додатка Viber виникли проблеми через блокування Telegram.

Також через заборону Telegram інтернет-користувачі тролили Роскомнагляд в сервісі Google Maps.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY