detector.media
26.04.2018 13:39
Собчак приїде до анексованого Криму через Україну
Собчак приїде до анексованого Криму через Україну
Російська телеведуча, колишній кандидат у президенти РФ Ксенія Собчак 28 квітня приїде до анексованого Криму, де братиме участь у бізнес-тренінгу.

Про це повідомляє Gazeta.ua з посиланням на «Крыминформ».

«Ксенія Собчак підтвердила свою участь у конференції. За планом, 27-28 квітня вона з Москви прилетить до Києва, після цього на автомобілі доїде до Херсона, а звідти вирушить на адмінкордон із Кримом. Є негласні домовленості про те, що українська влада і правоохоронні органи не перешкоджатимуть поїздці Собчак до Криму», - повідомило джерело «Крыминформу».

У повідомленні також зазначено, що основна тема форуму - «Як вирости в 10 разів і вийти з операційки». Собчак заявлена на конференції як спеціальний гість. Участь в конференції для пересічних підприємців платна - від 25 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як повідомляв «Детектор медіа», 6 березня 2018 року тодішній кандидат у президенти Росії від партії «Громадянська ініціатива» Ксенія Собчак повідомила, що направила лист у посольство України в Росії з проханням дозволити їй в'їзд до Криму через територію України.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав намір Ксенії Собчак відвідати анексований Крим «політичною шизофренією».

«Дотримуватися українського законодавства для в’їзду в окупований Крим — це, звісно, позитив. Але законний в’їзд для ведення нелегітимної кампанії до нелегітимних виборів на окупованій території — це точно шизофренія. Звичайно, політична», - написав він у Twitter.

Водночас депутат Держдуми Росії від анексованого РФ Криму Андрій Козенко стверджував, що Ксенія Собчак вже відвідувала півострів після анексії в квітні 2014 року, про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Як доказ Козенко наводив репортаж Ксенії Собчак і російського журналіста Антона Красовського «Исконно няш» для сайту «Сноб.ru», в якому йшлося про те, що Собчак і Красовський «провівши в середині квітня три дні на звільнених територіях Росії, зустрілися зі співвітчизниками і поговорили з ними про майбутнє Криму».

7 березня стало відомо, що Ксенія Собчак потрапила до бази сайту «Миротворець» через «свідоме порушення Державного кордону України з метою проникнення в окупований Росією Крим в квітні 2014 і липні 2014 р. Маніпулювання суспільно-значущою інформацією з метою отримання політичних дивідендів. У 2014 р. виправдовувала російську окупацію АР Крим».

14 березня глава МЗС України сказав, що Ксенія Собчак може в'їхати на територію анексованого Криму відповідно до українського законодавства.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY