detector.media
26.04.2018 11:12
Полозов: Позбавлення Фейгіна адвокатського статусу – мінус для утримуваних в РФ українців
Полозов: Позбавлення Фейгіна адвокатського статусу – мінус для утримуваних в РФ українців
Через позбавлення адвокатського статусу Марка Фейгіна, захисника журналіста Романа Сущенка, в РФ скоротиться число адвокатів, готових захищати інтереси утримуваних Росією українських політв'язнів.

Про це повідомляє «Гордон», посилаючись на колегу Фейгіна, адвоката Миколу Полозова.

 «Позбавлення Фейгіна адвокатського статусу – мінус для утримуваних в РФ українців. Я не бачу черги російських адвокатів, готових їх захищати. Чим менше в РФ стає незалежних адвокатів, тим вище ймовірність, що свавілля російської влади щодо українських політв'язнів буде рости», – зазначив адвокат.

Він також зазначив, що Фейгіна не випадково позбавили статусу адвоката саме зараз.

«Що стосується справи Сущенко, то мені здається, момент вибраний не випадково. Хоча доля Романа та інших українських політв'язнів залежить тільки від Кремля», – сказав адвокат.

Зазначимо, що 25 квітня у Московському міському суді Марк Фейгін мав приступити до подання доказів та клопотань. 24 квітня стало відомо про позбавлення його адвокатського статусу. Тоді Фейгін повідомив «Детектору медіа», що поки що у суді журналіста Романа Сущенка захищатиме інший адвокат.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

27 березня у Московському міському суді почалися попередні слухання у справі українського журналіста Романа Сущенка, обвинуваченого у «шпигунстві». Журналіст провину не визнав у повному обсязі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY