detector.media
25.04.2018 14:20
Оголошено програму 5-го фестивалю для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест»
Оголошено програму 5-го фестивалю для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест»
Цього року до конкурсної програми фестивалю увійшли сім фільмів для глядачів від 4 років, відібраних на найбільших європейських кінофорумах.

П'ятий кінофестиваль для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест» пройде цього року з 25 травня по 3 червня й охопить більше 20 українських міст.

Фільмом-відкриттям фестивалю стане документальна стрічка «Земля: Один вражаючий день» від британської студії BBC про один день із життя тварин. Це перша документальна стрічка, яка буде змагатися за звання найкращого фільму «Чілдрен Кінофесту».

Україну цього року представить фентезі «Сторожова застава» виробництва кінокомпанії Kinorob (Film.ua Group), що стала однією з найкасовіших стрічок минулого року, зібравши в національному прокаті понад 19 млн гривень.

Також у програмі «Чілдрен Кінофест» буде показано дві стрічки з юнацького конкурсу Берлінського кінофестивалю Generation: шведсько-норвезький фільм «Сів заблукала уві сні» та «Маленька гавань» спільного виробництва Чехії та Словаччини (стала найкращим фільмом Generation, отримавши премію «Кришталевий ведмідь»).

В рамках фестивалю пройде українська прем'єра найкращої французької анімаційної стрічки за версією премії «Сезар» – «Великий злий лис та інші історії» про пригоди звірів, створений у техніці акварельної анімації. 

У позаконкурсній програмі буде показано анімаційний фільм «Острів скарбів» режисера Давида Черкаського. Стрічку представить творча група у фестивальному центрі «Чілдрен Кінофест» – кінотеатрі «Київська Русь». 

Фестиваль традиційно закриє володар Гран-прі попереднього року – британський фентезі-фільм «Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу», екранізація бестселера англійської письменниці Джорджії Бінг. 

Переможець конкурсної програми фестивалю визначається глядацьким голосуванням.

В рамках «Чілдрен Кінофесту» вже вдруге відбудеться показ добірки стрічок, що вийшли у фінал конкурсу дитячих короткометражних фільмів, який був оголошений восени. 10 найкращих картин-конкурсантів будуть показані на великому екрані, а спеціальне журі вибере серед них переможця.

Цього року до складу почесного журі увійшли режисер фільму «Сторожова Застава» Юрій Ковальов, режисерка Марися Нікітюк та акторка Дар'я Плахтій.

Почесною  амбасадоркою фестивалю цього року стала українська письменниця, адвокатка, правозахисниця, радіоведуча і посланниця доброї волі ООН в Україні Лариса Денисенко.

Вхід на всі покази – безкоштовний, за попередньою реєстрацією на сайті фестивалю, яка розпочнеться 20 травня.

Фестиваль, заснований у 2014 році, проходить у більш ніж двадцяти містах України.

За словами організаторів, минулого року покази фестивалю відвідали понад 40 тис. глядачів.

«Чілдрен кінофест» проходить за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) і Державного агентства України з питань кіно, посольств і культурних представництв країн-учасниць фестивалю.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY