detector.media
25.04.2018 09:56
У Білорусі затримали українсько-білоруського журналіста, який раніше працював у «Білоруському партизані» Павла Шеремета
У Білорусі затримали українсько-білоруського журналіста, який раніше працював у «Білоруському партизані» Павла Шеремета
У Брестській області затримали українсько-білоруського журналіста Дмитра Галка, який їхав зі Львова до Мінська у справах.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на Facebook дружини Дмитра Юлії Гаркуші.

«Дмитро Галко таки поїхав в Мінськ, наче розрулити питання із податковою, та звісно ж, побачити сина. Але до Мінська він не доїхав, його таки заарештували», - написала дружина журналіста.

Білоруські урядовці підтвердили затримання журналіста.

«Радянським районним відділом Слідчого комітету ведеться кримінальна справа за звинуваченням 38-річного чоловіка у скоєнні злочину, передбаченого ст. 364 КК (Насильство щодо співробітника органів внутрішніх справ)», - йдеться у коментарі управління Слідчого комітету по Мінську. Дмитрові загрожує до шести років ув’язнення. За твердженнями відомства з посиланням на білоруське МВС, затриманий журналіст був у розшуку.

22 квітня Дмитра Галка перемістили у Столінський ізолятор тимчасового утримання.

За твердженнями його дружини, співробітники ізолятора не повідомляють мамі журналіста про причину його затримання та його подальшу долю.

У листопаді 2017 року син Дмитра Галка Ян святкував свій день народження. Під час святкування у квартирі був і Дмитро Галко. Тоді в квартиру приїхав дільничний. За словами правоохоронців, хтось викликав дільничного через голосну музику. Коли він прибув на місце, у нього з Дмитром Галком нібито сталася сутичка. Після цього до квартири вже приїхав ОМОН.

Сам журналіст заперечує сутичку з міліціонером. Крім того, за твердженнями «Білоруського партизану», Галка за цей інцидент вже адміністративно покарали.

У коментарі Kyiv Post, Галко раніше заявляв, що поліцейський рейд пов’язаний із його професійною діяльністю: у його помешканні розташовувався сервер опозиційного видання «Білоруський партизан», заснованого Павлом Шереметом. Сам Галко раніше працював у ньому журналістом та редактором. Крім того, там працює його колишня дружина.

Галко звільнився з «Білоруського партизана» у 2017 році, заявляючи, що причиною для цього стало придушення білоруською владою незалежних ЗМІ.

Після інциденту він із сином поїхав в Маріуполь, де живе його дружина. Син Ян вже повернувся назад у Білорусь, а Дмитро хотів поїхати у Мінськ, щоб побачитися із сином.

З 2014 року він жив поперемінно у Мінську та Маріуполі.

Нагадаємо, 25 жовтня 2017 року затримали у Білорусі власного кореспондента «Українського радіо» Павла Шаройка. Про це стало відомо від його дружини Олени 17 листопада. 

Головне управління розвідки Міністерства оборони України спростувало заяву КДБ Білорусі щодо причетності Павла Шаройка до створення агентурної мережі та ведення розвідувальної діяльності на території Республіки Білорусь.

Фото: «УП»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY