detector.media
24.04.2018 17:17
В Україні презентували видання з рекомендаціями щодо створення електронних енциклопедій
В Україні презентували видання з рекомендаціями щодо створення електронних енциклопедій
Було презентовано два видання: монографія «Енциклопедичні видання в сучасному інформаційному просторі» та методичні рекомендації «Редакторська підготовка текстів е-ВУЕ».

Державна наукова установа «Енциклопедичне видавництво» 23 квітня презентувала нові видання, які містять методичні рекомендації для створення електронних енциклопедій та електронної версії Великої української енциклопедії. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Монографію «Енциклопедичні видання в сучасному інформаційному просторі» та методичні рекомендації «Редакторська підготовка текстів е-ВУЕ» презентувала  Алла Киридон - доктор історичних наук, професор, директор Державної наукової установи «Енциклопедичне видавництво». За її словами, для монографії надали свої матеріали понад 30 авторів.

У Держкомтелерадіо нові видання назвали «ілюстрацією великої наукової роботи, яку проводить Енциклопедичне видавництво з метою підготовки та випуску в світ повноцінної української енциклопедії».

Нагадаємо, що «Велика українська енциклопедія» (ВУЕ) - універсальне довідкове видання - створюється у двох взаємодоповнювальних версіях: багатотомного друкованого видання і онлайн-порталу. Проект реалізується Державною науковою установою «Енциклопедичне видавництво». Науково-методичний супровід підготовкою ВУЕ здійснює Національна академія наук України.

Держкомтелерадіо розробив перший план підготовки Великої української енциклопедії ще в 2013 році. Презентація першого тому відбулася рік тому- 28 березня 2017 року. У березні 2018 року Держкомтелерадіо назвав створення ВУЕ приоритетним питанням своєї діяльності.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY