detector.media
24.04.2018 14:04
Доказів того, що Сущенко не винен, а проти нього здійснили провокацію, достатньо – Фейгін
Доказів того, що Сущенко не винен, а проти нього здійснили провокацію, достатньо – Фейгін
За словами адвоката незаконно затриманого в Росії українського журналіста Романа Сущенка Марка Фейгіна, у захисту достатньо доказів на підтримку версії, що Сущенко ні в чому не винен, а щодо нього була здійснена провокація.

У середу, 25 квітня, в Московському міському суді свої свідчення у справі незаконно затриманого в РФ українського журналіста Романа Сущенка представить захист.

Подробиці «Укрінформу» повідомив адвокат українця Марк Фейгін.

«У понеділок сторона обвинувачення надавала свої докази. Це протоколи допитів, рапорти, довідки, аудіо- та відеозаписи. Далі в дебатах сторін обвинувачення буде посилатися на ці матеріали. У середу, 25 квітня, свої докази надасть сторона захисту. На мій погляд, у нас достатньо доказів на підтримку нашої версії, що Сущенко ні в чому не винен, а щодо нього була здійснена провокація», - сказав пан Фейгін.

За його словами, захист подаватиме ряд клопотань (наприклад, щодо «характеристики особи» його підзахисного). Ймовірно, Роман Сущенко в допиті не братиме участі. Зараз захист вирішує, наскільки доцільно проводити допити інших учасників процесу.

«І черговий раз нагадую, що не потрібно займатися самозакоханістю і сподіватися на процесуальну коректність процесу. Тим більше в нинішніх умовах, коли процес закритий. І обвинувачення, не боячись критики, навіть до подання доказів, з моєї точки зору, поставилося не надто суворо. Але не це головне. Повторюся, доля Сущенка вирішуватиметься в політичних переговорах на вищому рівні. У цьому сенсі, на мій погляд, важливим стане приїзд президента Франції наприкінці травня на Санкт-Петербурзький економічний форум», - підкреслив Марк Фейгін.

Як повідомляв «Детектор медіа», 23 квітня у Московському міському суді відбулося судове засідання у справі українського журналіста Романа Сущенка, під час якого сторона обвинувачення закінчила подання доказів. Адвокат журналіста Марк Фейгін приступить до подання доказів 25 квітня.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

27 березня у Московському міському суді почалися попередні слухання у справі українського журналіста Романа Сущенка, обвинуваченого у «шпигунстві». Журналіст провину не визнав у повному обсязі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY