detector.media
23.04.2018 13:57
У Києві відбудеться прем'єра повнометражного документального фільму «Перехрестя Балу»
У Києві відбудеться прем'єра повнометражного документального фільму «Перехрестя Балу»
У вівторок, 24 квітня, в столичному кінотеатрі «Жовтень» відбудеться прем’єра повнометражного документального фільму «Перехрестя «Балу» - про мужніх захисників українського блокпосту «Балу», що розташовувався на перехресті доріг з російського Ростова-на-Дону до українського Дебальцевого.

Стрічку створено Міжнародним продюсерським центром «Фор-Пост» за підтримки Державного агентства України з питань кіно, повідомляє прес-служба Держкіно.

У центрі фільму – долі чотирьох українських воїнів, які разом з іншими бійцями героїчно тримали оборону на сумнозвісному блокпості «Балу». Стратегічне перехрестя стало точкою зіткнення світоглядів, характерів та інтересів. Люди мирних професій змушені були швидко опанувати військову майстерність, щоб вижити на перехресті «Балу» і не збожеволіти, йдеться в повідомленні.

Проект документального фільму «Перехрестя «Балу» режисера Євгена Коваленка став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно. Автор сценарію – Георгій Спасокукоцький, продюсер – Олександр Дріз.

У зйомках, які проходили у різних містах країни, взяли участь захисники блокпосту «Балу», військовослужбовці 11-го батальйону територіальної оборони, 128-ї гірсько-піхотної бригади, 30-ї бригади Збройних Сил України, оперативно-бойової прикордонної комендатури «Могилів-Подільський» Держприкордонслужби.

Найбільше на блокпосту «Балу» дісталося останній зміні прикордонників. Під командуванням старшого наряду – заступника начальника прикордонної застави оперативно-бойової прикордонної комендатури «Могилів-Подільський» старшого лейтенанта В’ячеслава Семенова прикордонний наряд знищив танк, бойову машину піхоти, вантажівку супротивника, завдав атакуючим втрат у живій силі.

17 лютого 2015 року внаслідок прямого пострілу танка по позиції В’ячеслав Семенов отримав тяжке поранення і того ж дня помер. Він поліг смертю героя на бойовому посту, не здавши жодного метра української землі.

Як повідомляв «Детектор медіа», цього року в рамках 71-го Каннського кінофестивалю відбудеться прем’єра українського повнометражного художнього фільму «Жінка на війні» режисера Бенедикта Ерлінґссона. Про це повідомляється у спільному прес-релізі Держкіно, Української кіноасоціації та Асоціації кіноіндустрії України.

Фільм було створено у копродукції Франції, Ісландії та України за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Прем’єра фільму проходитиме в рамках конкурсної програми «Semaine de la Critique» («Тиждень критики»), яка є однією з найстаріших секцій Каннського кінофестивалю. 

Фото: YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY