detector.media
23.04.2018 12:42
Через побиття волинських журналістів поліція відкрила справу за статтею про перешкоджання
Через побиття волинських журналістів поліція відкрила справу за статтею про перешкоджання
У Головному управлінні Національної поліції Тернопільської області внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань провадження за статтею 171 ККУ (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) за фактом побиття журналістів інтернет-видання «Волинь24» Сергія Шаповала та оператора «12 каналу» Романа Харченка.

Про це повідомляється на сайті Головного управління Нацполіції Тернопільської області.

Інформацію про побиття журналістів поліція отримала 20 квітня близько 14:00 від лікарів. Інцидент стався в Теребовлянському районі.

«Журналіст інтернет-видання «Волинь24» та оператор «12 каналу» з Луцька зайшли на територію одного з приватних підприємств і під час зйомок, як вони стверджують, на них напав один із працівників установи. Потерпілі кажуть, що виконували редакційне завдання щодо викриття роботи нелегальних заправних станцій Західного реґіону», - йдеться у повідомленні.

За попередньою інформацією, у знімальної групи легкі тілесні ушкодження. Що сталося і чому - з'ясовують працівники поліції.

Як повідомляв «Детектор медіа», 20 квітня на території підприємства ПП АП «Агро-дружба» в Теребовлянському районі Тернопільської області під час зйомок постраждали журналіст відділу розслідувань «Волинь24» Сергій Шаповал та оператор «12 каналу» Роман Харченко. У повідомленні «Волинь 24» зазначалося, що журналіста та оператора «жорстоко побили і деякий час навіть насильно утримували у приміщенні», а також - що «нападники знищили техніку: відео-, фотокамеру».

Керівниця відділу журналістських розслідувань «Волинь 24» Людмила Яворська розказала «Детектору медіа», що журналісти робили розслідування про діяльність нелегальних АЗС та зазначила, що не знає, чи був у них дозвіл на зйомку на території підприємства ПП АП «Агро-дружба».

Фото: «Волинь 24»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY