detector.media
20.04.2018 18:00
До суду Києва надійшов позов до Нацради щодо роликів ГПУ, які визнали соціальною рекламою (ДОПОВНЕНО)
До суду Києва надійшов позов до Нацради щодо роликів ГПУ, які визнали соціальною рекламою (ДОПОВНЕНО)
Наразі суд вирішує питання про відкриття провадження у цій адміністративній справі.

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов щодо роликів Генпрокуратури, які Нацрада з питань телебачення і радіомовлення визнала соціальною рекламою. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Як повідомила 18 квітня прес-служба суду, позивач просить суд визнати протиправними дії Нацради щодо визнання у чотирьох відеороликах про діяльність ГПУ ознак, за якими вони можуть розміщуватись у ЗМІ як соціальна реклама.

Наразі суд вирішує питання про відкриття провадження у цій адміністративній справі.

Позов подали до Нацради, третьою особою є Генеральний прокурор України Юрій Луценко.

23 квітня стало відомо, що позов подав Центр протидії корупції. Підготовче засідання призначено на 1 червня 2018 року.

Нагадаємо, в лютому на ICTV та «1+1» вийшли ролики «Виконуємо закон. Встановлюємо справедливість» про роботу ГПУ. 

12 лютого Національна суспільна телерадіокомпанія України отримала прохання розмістити ролики нібито від прокуратури, але висновки Нацради про соціальну рекламу були надані для ГО «Українська антикорупційна асоціація».

Згодом громадська організація «Українська антикорупційна асоціація» (УАА) оприлюднила заяву, у якій повідомляє, що відео- та аудіоролики про роботу Генеральної прокуратури України, про які писали українські ЗМІ, створені з її ініціативи.

Пізніше Нацрада заявила, що не просила медіа поширювати ролики, а лише надала громадським організаціям-заявникам висновки про відповідність роликів вимогам соціальної реклами.

Згодом Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення заявила, що припиняє добровільну допомогу в експертизі рекламних роликів стосовно належності їх до соціальних.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY