detector.media
20.04.2018 16:19
Держкіно переглянуло музичну комедію «Шляхетні волоцюги»
Держкіно переглянуло музичну комедію «Шляхетні волоцюги»
Компанія ТОВ «Ганзафільм» представила Державному агентству з питань кіно музичну комедію «Шляхетні волоцюги».

Про це повідомляється на сайті Держкіно.

«Це комедія з прекрасним акторським складом, яскравою музикою, динамічним сюжетом, уважним ставленням режисера до дрібних деталей та неперевершеною львівською ґварою», - поділився враженнями голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Події фільму «Шляхетні волоцюги» відбуваються у Львові у 1938-39 роках. Це історія про львівських батярів Бодю та Мірека, які живуть під гаслом «Любити Львів, жінок та жарти». Аби життя було яскравим, шляхетні волоцюги вдаються до різних авантюр, але залишаються при цьому позитивними героями. Неочікувано вони стають опікунами молодої красуні та їхні пригоди набирають нових обертів.

Нагадаємо, 24-го березня 2017 року Держкіно уклало з компанією «Ганзафільм» контракт про надання проекту «Шляхетні волоцюги» державної фінансової підтримки розміром 18 млн 582 тис. грн., що складає 50% загальної вартості виробництва. 

Режисером картини є Олександр Березань, продюсером – Дмитро Кравченко. Сценарій написано Тарасом Боровоком спільно з Дмитром Наумовим.

Зйомки проходили у Львові в серпні-жовтні 2017 року.

Спеціально для фільму «Шляхетні волоцюги» музиканти легендарного гурту «Брати Гадюкіни» зробили нове аранжування відомої пісні «Тільку ві Львові».

У ролях: Юрій Хвостенко, Ірина Гришак, Іван Шаран, Павло Кружнов, Ксенія Ніколаєва, Олег Примогенов та інші.

Прем’єра фільму в Україні запланована на 27 вересня 2018 року. Офіційним дистрибутором є компанія Ukrainian Film Distribution.

Як повідомлялося, режисерка львівського театру-кабаре «Тильку ві Львові!» Мирослава Сидор звернулась з відкритим листом до екс-міністра культури і народної депутатки Оксани Білозір з проханням втрутитись у процес створення за державні гроші фільму «Шляхетні волоцюги», який зараз знімають у Львові, і «якщо його не можливо зупинити взагалі, то принаймні... привнести у зйомку фільму історичну правдивість та культурну достовірність». Позицію Мирослави Сидор підтримали близько десятка відомих львів’ян – зокрема, письменник Юрій Винничук, співак Віктор Морозов та інші – звинувативши авторів фільму у «паплюженні історії Львова».

Творча група комедії «Шляхетні волоцюги» відреагувала на невдоволення львівських митців.

Нагадаємо, 24-го березня Держкіно уклало з компанією «Ганзафільм» контракт про надання проекту «Шляхетні волоцюги» державної фінансової підтримки розміром 18 млн 582 тис. грн., що складає 50% загальної вартості виробництва. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY