detector.media
19.04.2018 20:10
Суд залишив російського режисера Серебренникова під домашнім арештом до 19 липня
Суд залишив російського режисера Серебренникова під домашнім арештом до 19 липня
Режисеру інкримінують розкрадання 133 млн рублів. Адвокат просив відпустити Серебренникова під заставу тієї суми, яку встановить суд.

Басманний суд Москви продовжив термін домашнього арешту режисерові і художньому керівникові «Гоголь-центру» Кирилу Серебренникову до 19 липня у справі про розкрадання 133 млн рублів. Про це повідомляє «Медиазона».

Адвокат Дмитро Харитонов просив відпустити режисера під заставу тієї суми, яку встановить суд.

«Серебренников не займався ніякими фінансовими операціями. Слідство стверджує, що більше 133 млн рублів було викрадено, але вони це не намагаються довести. Ми знайомимося зі справою для того, щоб підготувати скаргу в прокуратуру про неспроможність обвинувального висновку», - сказав захисник.

Мінкультури, яке проходить у справі потерпілою стороною, в свою чергу, попросило продовжити арешт Серебренникову і ще трьом фігурантам справи - колишньому гендиректору «Гоголь-центру» Олексію Малобродському, екс-директору «Сьомої студії» Юрію Ітину і директору РАМТ Софії Апфельбаум.

Нагадаємо, що спочатку художнього керівника «Гоголь-центру» Кирила Серебренникова підозрювали в розкраданні 68 мільйонів рублів (1,1 мільйона доларів), виділених на проект з розвитку і популяризації сучасного мистецтва в Росії. У серпні 2017 року йому висунули обвинувачення.

15 січня Ірина Поверінова, адвокатка однієї з фігуранток справи, директора Російського академічного молодіжного театру Софії Апфельбаум, повідомила агентству «Интерфакс», що сума збитків у цій справі зросла до 133 мільйонів рублів (понад 2,3 мільйона доларів).

Режисер відкидає звинувачення, називаючи їх «абсурдними». Російські та світові діячі культури неодноразово зверталися з листами на підтримку режисера і з вимогою звільнити його.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY