detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
19.04.2018 15:24
Нацрада виставляє на конкурс 23 радіочастоти на Харківщині та замовляє прорахунок частот ще в трьох областях
Нацрада виставляє на конкурс 23 радіочастоти на Харківщині та замовляє прорахунок частот ще в трьох областях
19 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила оголосити конкурс на місцеве мовлення в Харківській області і затвердила конкурсні умови.

На конкурс будуть виставлені 23 частоти. Вимог до формату конкурсантів немає, але дозволяється ретрансляція виключно програм Суспільного мовника (однієї з трьох радіостанцій).

«Мова йде про Харківську область, де ситуація дуже складна. Росія розгорнула на кордоні з Харківщиною мережу потужних радіопередавачів, які ретранслюють, у тому числі на українських частотах, російські розмовні радіостанції. Тому ми хочемо відреагувати відповідним чином», – прокоментував підстави для оголошення конкурсу голова Нацради Юрій Артеменко.

Оголошення конкурсу невдовзі буде опубліковано в газеті «Голос України».

Також Нацрада вирішила замовити в «Українського державного центру радіочастот» прорахунок ФМ-частот для місцевого радіо у Львівській, Полтавській і Сумській областях. «Тут є пакетне замовлення по Львівській області. Це результат нашої роботи по розгортанню місцевого мовлення в областях», – повідомив член Нацради Сергій Костинський.

Нацрада просить УДЦР прорахувати 11 частот на Львівщині, 2 частоти – на Сумщині та 1 частоту – на Полтавщині. Зі зверненнями про прорахунок частотних присвоєнь до Нацради звернулися КП «ТРК "Львів-ТБ"», м. Львів (наразі здійснює тільки телевізійне мовлення як телеканал «Перший західний»), РРРМ «Вісник Решетилівщини», м. Решетилівка Полтавської області, КП «ТРК "Акцент"» і  ПАТ «ШТК "Телеком-Сервіс"», м. Шостка Сумської області.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY