detector.media
18.04.2018 17:45
Польська компанія Wtorplast позиватиметься до видання «Новое Время» на $1 млн через розслідування про закупівлю військової техніки
Польська компанія Wtorplast позиватиметься до видання «Новое Время» на $1 млн через розслідування про закупівлю військової техніки
У розслідуванні, автором якого є Іван Верстюк, йдеться про те, що українські оборонні відомства налагодили незаконну схему закупки продукції за завищеними цінами.

Польська компанія Wtorplast позиватиметься до видання «Новое Время» та автора розслідування про корупцію з закупівлею військової техніки для української армії на суму понад 1 мільйон доларів через «шкоду діловій репутації».

Про це повідомляє кореспондент «Громадського» з засідання парламентського комітету з питань безпеки та оборони.

Як повідомлялося, 5 квітня журнал «Новое время» у своєму щотижневому випуску оприлюднив матеріал «Служили два товариші. Секретні оборонні замовлення стали золотою жилою для представників влади».

У розслідуванні, автором якого є Іван Верстюк, йдеться про те, що українські оборонні відомства налагодили незаконну схему закупки продукції за завищеними цінами. У матеріалі, зокрема фігурує народний депутат Сергій Пашинський і заступник голови РНБО Олег Гладковський.

Адвокат Пашинського заявляє, що народний депутат не має відношення до фактів, викладених у розслідуванні.

Раніше стало відомо, що голова комітету ВР з нацбезпеки та оборони Сергій Пашинський подав позов про захист честі, гідності та спростування недостовірної інформації проти видання «Новое время».

Як повідомляв «Детектор медіа», головред журналу «Новое время» Віталій Сич на своїй сторінці в Facebook розповів, що до нього в офіс без попередження і попередньої домовленості прийшли адвокати нардепа Сергія Пашинського для «врегулювання» питань, що виникли у фігурантів журналістського розслідування про держзамовлення для військово-промислового комплексу.

Концерн «Укроборонпром» збирається судитися із журналістами видання «Новое Время» через публікацію про зловживання в оборонній сфері. Відповідну заяву розміщено на сайті концерну. «Вважаємо публікацію «Новое Время» диверсією проти обороноздатності держави. Вона завдає репутаційних збитків Концерну і нашим міжнародним партнерам. Тому прийнято рішення у судовому порядку захистити інтереси Концерну», - сказано в заяві. 

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони планує у середу, 18 квітня, розглянути факти корупції при закупівлі військової техніки та обладнання, оприлюднені в журналі «Новое время» 5 квітня 2018 року. На засідання запрошено керівників Міноборони, НАБУ та СБУ. За словами голови комітету Сергія Пашинського, на засіданні будуть частково розсекречені дані щодо закупівлі озброєння, про яку йдеться в журналістському розслідуванні, опублікованому у журналі «Новое время».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY