detector.media
18.04.2018 16:33
Нардеп Пашинський позивається до «Нового времени», а журналіст «НВ» написав заяву до НАБУ
Нардеп Пашинський позивається до «Нового времени», а журналіст «НВ» написав заяву до НАБУ
Голова комітету ВР з нацбезпеки та оборони Сергій Пашинський подав позов про захист честі, гідності та спростування недостовірної інформації проти ТОВ «Видавничий дім Медіа-ДК».

Відповідне позовне провадження надійшло до Подільського райсуду Києва 17 квітня, повідомляє «Українська правда» з посиланням на сайт суду.

Розглядатиме позов суддя Тетяна Войтенко.

Тим часом автор резонансної публікації «Нового времени» звернувся з приводу виявлених зловживань до НАБУ. Про це написав на своїй сторінці у Facebook головред «Нового времени» Віталій Сич.   

Як повідомляв «Детектор медіа», головред журналу «Новое время» Віталій Сич на своїй сторінці в Facebook розповів, що до нього в офіс без попередження і попередньої домовленості прийшли адвокати нардепа Сергія Пашинського для «врегулювання» питань, що виникли у фігурантів журналістського розслідування про держзамовлення для військово-промислового комплексу.

Концерн «Укроборонпром» збирається судитися із журналістами видання «Новое Время» через публікацію про зловживання в оборонній сфері. Відповідну заяву розміщено на сайті концерну. «Вважаємо публікацію «Новое Время» диверсією проти обороноздатності держави. Вона завдає репутаційних збитків Концерну і нашим міжнародним партнерам. Тому прийнято рішення у судовому порядку захистити інтереси Концерну», - сказано в заяві. 

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони планує у середу, 18 квітня, розглянути факти корупції при закупівлі військової техніки та обладнання, оприлюднені в журналі «Новое время» 5 квітня 2018 року. На засідання запрошено керівників Міноборони, НАБУ та СБУ. За словами голови комітету Сергія Пашинського, на засіданні будуть частково розсекречені дані щодо закупівлі озброєння, про яку йдеться в журналістському розслідуванні, опублікованому у журналі «Новое время».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY