detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
17.04.2018 16:48
У Гусинського кажуть, що не можуть завести в Україну гроші, щоб розплатитися з журналістами ліквідованого Newsru.ua
У Гусинського кажуть, що не можуть завести в Україну гроші, щоб розплатитися з журналістами ліквідованого Newsru.ua
Співробітники новинного ресурсу Newsru.ua, який не працює з 13 лютого 2017 року, досі не отримали своїх зарплат і вимагають від інвестора повернути заборгованість, яка складає приблизно $15 тис. У колишнього російського медіавласника Володимира Гусинського кажуть, що намагаються розплатитися з журналістами

Про вимоги журналістів «Детектору медіа» стало відомо з колективноно листа, який надійшов на адресу редакції.

«Російсько-ізраїльський мільярдер Володимир Гусинський не погасив борги перед співробітниками новинного ресурсу Newsru.ua, ліквідованого ще в лютому 2017 року... Агентство висвітлювало політичне та громадське життя України з 2007-го по 2017 рік і було частиною медіа-групи, в яку досі входять видання Newsru.com (Москва) і NEWSru.co.il (Тель-Авів) ... Співробітники Newsru.ua вимагають повернути заборгованість по зарплаті», – йдеться у листі журналістів.

Нагадаємо, на початку 2017 року співробітники Newsru.ua оголосили страйк через двомісячну заборгованість по заробітній платні та припинили підтримувати роботу сайту. Тоді ще головний редактор сайту Newsru.ua, керівниця проекту Ольга Лень підтвердила «Детектору медіа», що заборгованість дійсно є і що «зарплату мають виплатити».

Влітку 2017 року власник Newsru.ua виплатив співробітникам порталу третину заборгованості. Мова йде про начебто $7 тис. Наразі Newsru.ua залишається винен 18-ти журналістам ще приблизно $15 тис. Про це «Детектору медіа» розказав шеф-редактор вже неіснуючого Newsru.ua Павло Бальковський. За його словами, власник і надалі стверджує, що поверне журналістам гроші. З колишніми співробітниками видання зв’язок підтримує Пилип Якимов.

«Пилип Якимов прибув від інвестора від Гусинського ... Колега дзвонив йому три дні тому. Він підняв трубку і сказав, що найближчими тижнями не чекайте (грошей - ДМ). І такі відповіді весь цей рік. Раніше він говорив, що, нібито, гроші мали прийти через Росію, але вони повернулися назад. Нісенітниця якась. Зараз він вже не виходить на зв'язок», – розказав «Детектору медіа» пан Бальковський.

«Детектор медіа» зв'язався з паном Якимовим. Він повідомив, що рік тому приїхав «прийняти залишки підприємства» і стати юридичним представником ліквідованого порталу. Він також повідомив, що знає про заборгованість інвестора перед співробітниками Newsru.ua і зазначив, що підтримує з цього питання зв’язок і з колишніми журналістами сайту, і з безпосередньо власником – Володимиром Гусинським.

«Немає ніякого розпорядження сказати людям, що грошей немає. Але одночасно і вирішення питання немає… У власника немає можливості завести гроші в Україну на даному етапі. Це єдиний аргумент, який я можу сказати. Він і його помічники поінформовані про цю проблему. Я знаю точно, що в принципі вони не залишають спроби завести сюди гроші і це відбувається відносно регулярно. На жаль, поки не виходить», – повідомив він, зазначивши, що центральний офіс знаходиться у Москві.

Нагадаємо, про ліквідацію порталу Newsru.ua «Детектор медіа» писав у березні 2017 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY