detector.media
17.04.2018 10:35
Суд у Миколаєві зобов’язав місцевий благодійний фонд надати відповідь на запит журналістки
Суд у Миколаєві зобов’язав місцевий благодійний фонд надати відповідь на запит журналістки
Миколаївський окружний адміністративний суд розглянув позов журналістки миколаївського Центру журналістських розслідувань Олесі Баранцевич до Благодійного фонду «Миколаїв – 2000» і визнав, що той безпідставно не надав відповідь на запит і зобов’язав його відповісти у повному обсязі

Про це повідомляє «Доступ до правди».

Журналістка цікавилася, яка сума благодійної допомоги була отримана Фондом у період із 2005 по 2017 роки включно; на що були витрачені зібрані від благодійників кошти; скільки працівників працює у Фонді; скільки коштів витрачено на утримання Фонду; чи здійснювалась благодійна допомога від державних органів за рахунок коштів бюджету міста Миколаєва?

Як пише Доступ, благодійний фонд надав відповідь, в якій повідомив інформацію щодо першого питання, а. На решту питань відповідей не було.

Суд встановив, що фонд є суб'єктом господарювання, який володіє суспільно необхідною інформацією, а отже, є розпорядником публічної інформації.

«Діяльність благодійних організацій щодо акумулювання коштів благодійників та передача їх бенефіціарам, а також можливе введення в оману громадськості під час цієї діяльності чи інші негативні наслідки за результатами цієї діяльності, є суспільно необхідною інформацією», - ідеться у постанові суду.

Далі логіка суду була такою: оскільки інформація, що запитувалась, не належить до інформації з обмеженим доступом, у розпорядника не було підстав для ненадання такої інформації.

Нагадаємо, миколаївський журналіст Андрій Лохматов поскаржився Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини на першого заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації В’ячеслава Боня через ненадання інформації про відрядження голови ОДА Олексія Савченка.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY