detector.media
16.04.2018 09:15
Суд у Тернополі закрив провадження про порушення права на доступ до інформації видання «Ні корупції!»
Суд у Тернополі закрив провадження про порушення права на доступ до інформації видання «Ні корупції!»
Тернопільський міськрайонний суд закрив провадження в адміністративній справі про порушення права видання «Ні корупції!» на інформацію працівницею прокуратури Тернопільської області Іриною Мокрій

Про це повідомляє «Доступ до правди».

Зазначено, що підстава закриття провадження –  закінчення граничного строку притягнення до адмінвідповідальності пані Мокрій. При цьому, як повідомляє Доступ, винна чи ні жінка, суд не встановлював.

Нагадаємо, провадження у цій справі представництво омбудсмана розпочало у лютому минулого року. Його матеріали скерували до суду майже через рік, у січні 2018 року. Про це «Ні корупції!» стало відомо з матеріалів Єдиного державного реєстру судових справ.

Електронний запит, надісланий до прокуратури у січні 2017 року, стосувався  біографічних даних та освіти прокурора Олега Проця, якого перевели із Черкас до Тернополя. Останньою гучною справою працівника прокуратури у Черкасах була коштовна покупка – електромобіль Тесла за майже півмільйона гривень.

«Ні корупції!» цікавився, чим займається пан Проць та звідки у нього гроші на електрокар. Надати біографічні дані Олега Проця, зокрема, стосовно освіти, у Тернополі відмовилися. Пояснили це вимогами українського законодавства. З приводу порушення права на інформацію «Ні корупції!» звернувся до омбудсмана. За результатами розгляду звернення було відкрите відповідне провадження.

У результаті, рівно через десять місяців після запиту та публікації «Ні корупції!»,  прокуратура Тернопільської області таки надала інформацію.

В судовому засіданні начальник відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів прокуратури Тернопільської області Ірина Мокрій заявила, що підстав для встановлення її вини у вчиненні адміністративного правопорушення немає, оскільки граничний строк притягнення її до адміністративної відповідальності, передбачений ч. 2 ст. 38 КУпАП, закінчився.

Зрештою, суд постановив закрити провадження в адміністративній справі про притягнення Ірини Мокрій до відповідальності за адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 212-3 КУпАП.

 

Нагадаємо, у лютому 2018 року комунальне підприємство «Харківводоканал» відповіло на інформаційний запит ресурсу «Ні корупції!» лише після втручання Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY