detector.media
Мар'яна Олійник
«Детектор медіа»
12.04.2018 16:12
Український журналіст номінований на Peabody Awards за серію репортажів про путінську Росію
Український журналіст номінований на Peabody Awards за серію репортажів про путінську Росію
Український журналіст і продюсер Роман Степанович разом із Ніком Шифріним і Заком Фаніним номінований на престижну американську премію Peabody Awards за серію репортажів «Inside Putin's Russia» для PBS NewsHour.

Про це Роман Степанович повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Тут така справа, друзі, нас номінували на Peabody Awards! У минулому році Zach Fannin, Nicholas Schifrin і я зняли потужну серію репортажів «Inside Putin's Russia» для PBS NewsHour в Росії, від закулісся створення пропаганди в Росія 24 до тих, хто повертається з Іділа. Нас затримували, відбирали документи, збивали наші квадрокоптери і намагалися накурити випадкові, як не дивно, люди похилого віку. А так, все це стало можливим завдяки Pulitzer Center on Crisis Reporting, спасибі вам, хлопці», - написав він.

На прохання «Детектора медіа» Роман Степанович, нині - співзасновник і виконавчий продюсер українського медіа проекту Заборона, розповів, завдяки кому і чому цей великий проект вдалося реалізувати.   

«PBS Newshour - це новинна програма на каналі PBS, що має найбільше в США охоплення аудиторії і чільні місця за кредитом довіри до контенту серед теленовин. Загалом PBS теж є найдоступнішим для американців телеканалом з охопленням 92% території Штатів. Пулітцерівський центр - це фонд для підтримки серйозних журналістських проектів, є структурним підрозділом основного пулітцерівського фонду.

Була команда з трьох чоловік. Нік Шифрін, ведучий проекту, відомий репортер, який вже отримував премію Peabody за репортаж з місця знищення Осама Бін Ладена в Пакистані, зараз – спеціальний кореспондент PBS Newshour. Зак Фанін - продюсер і оператор, який багато співпрацює з PBS. Ну, і я, теж продюсер і другий оператор. Із Заком ми працювали і раніше в Україні, потім вирішили зробити історію про путінську Росію», - пояснив «ДМ» Роман Степанович.

Серії «Inside Putin's Russia» «розкривають коріння сьогоднішньої Росії - чому президент Володимир Путін залишається популярним, чому країна діє так, як це працює, як працює його пропаганда, і про конфлікт із Сполученими Штатами», - зазначається на сайті премії.

Наразі з приблизно 1200 претендентів обрано 60 номінантів, які представляють «найбільш привабливі та поширені історії, що побачили світ в електронних засобах масової інформації протягом 2017 року.

«Ці історії відображають важливі соціальні проблеми і демонструють силу різноманітних голосів і платформ у ЗМІ сьогодні», - наголошує виконавчий директор Peabody Джеффрі Джонс.

Найближчим часом із 60 номінантів буде обрано 30, а переможці та номінанти премії відзначатимуться 19 травня у Нью-Йорку.

Нагороди «Peabody Awards» були засновані в 1940 році в коледжі журналістики та масової комунікації «Грейді» в Університеті Джорджії, їх щороку отримують найпотужніші, просвітницькі та живі історії на телебаченні, радіо та в цифрових медіа, нагадують організатори.

Як повідомлялося, додаток, створений «Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода», став одним з претендентів на премію Webby Awards в категорії «Новини».

Фото: peabodyawards.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY