detector.media
11.04.2018 17:42
У Києві відбудеться світова прем'єра стрічки «Рідне місто» голандського дуету Metahaven
У Києві відбудеться світова прем'єра стрічки «Рідне місто» голандського дуету Metahaven
Стрічка продовжує серію футуристичних фільмів Metahaven про існування людини в епоху цифрових технологій, пропаганди, тотального стеження та постправди.

У Києві 26 квітня 2018 року відбудеться світова прем’єру фільму голандського дуету Metahaven «Рідне місто» (Hometown). Про це повідомляє прес-служба фонду «Ізоляція».

Стрічку, що знімалася у Києві та Бейруті, буде презентовано у формі імерсивної інсталяції: у виставковій залі IZONE, ізольованій від денного світла, два потужні проектори одночасно показуватимуть два циклічні відео, які разом і утворюють «Рідне місто». Музику до фільму створив ліванський електронний музикант LAIR.

Metahaven відзняли українську частину свого нового фільму у вересні 2017 року на території Київського суднобудівного-судноремонтного заводу, де розташовується креативна спільнота IZONE, на запрошення фонду «Ізоляція». Заснований у Донецьку фонд після захоплення міста проросійськими боєвиками перебрався до Києва.

«Рідне місто», за задумом авторів, змальовує добу драматичних змін, у яку ми живемо, і майбутнє наших міст, яке в умовах гібридних воєн та панування віртуальної реальності стає щодалі непевнішим. Стрічка продовжує серію футуристичних фільмів Metahaven про існування людини в епоху цифрових технологій, пропаганди, тотального стеження та постправди.

Героїні стрічки – Лера та Гіна – блукають порожніми вулицями поміж занедбаних споруд, вуличних базарів, недобудов та скотобоєнь, намагаючись примиритися з протиріччями свого рідного міста й полюбити його. 

Metahaven (Амстердам) – радикальна дизайн-студія. Дует Даніеля ван дер Вельдена та Вінки Крука робив айдентику для WikiLeaks, виставлявся в нью-йоркському MoMA PS1, амстердамському Stedelijk і Музеї Вікторії та Альберта в Лондоні. Metahaven відомі не тільки своїм впізнаваним візуальним стилем, а й критичним підходом до дизайну: їхня знакова книга Uncorporate Identity (2010) вивчає політичний вплив брендів на споживача і зв'язок між корпоративною і націоналістичною естетикою. З 2015 року Metahaven знімають артхаусне кіно.

Раніше повідомлялося, що у Києві відбувся прем’єрний показ документального фільму «Кіндрат» Стрічка розповідає про українського журналіста і військового Василя Кіндрацького, який загинув у 2015 році в АТО.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY