detector.media
11.04.2018 13:48
Фільм «Межа» переміг у шести номінаціях словацької кінопремії «Сонце в не́воді»
Фільм «Межа» переміг у шести номінаціях словацької кінопремії «Сонце в не́воді»
«Межа» отримала від словацької кіноакадемії нагороди за найкращий фільм, найкращу роботу режисера, найкращого актора, а також за монтаж, звукорежисуру та музику.

Про це повідомляється на сторінці фільму в Facebook.

«Ми пишаємося тріумфом «Межі» і дуже вдячні усім вам за підтримку. Це наша спільна перемога!» - пише команда стрічки.

Церемонія вручення кінопремїї «Сонце в не́воді» відбулася 6 квітня.

Словацько-український кримінальний трилер номінувався в дванадцяти номінаціях, здобув перемогу в шести: за найкращий фільм року, за найкращу роботу режисера (Петер Беб'як), найкращого актора (Томаш Машталір), найкращий монтаж (Марек Кралевський), найкращий звук (Віктор Кривосудський) і найкращу музику до фільму (Славо Солович).

Як повідомляв «Детектор медіа», в основі сюжету стрічки – історія, яка відбулася на словацько-українському прикордонні у 2007 році, коли Словаччина готувалася вступати до Шенгенської зони.

Фільм «Межа» ще на етапі створення отримав приз конкурсу Works-in-progress індустріальної секції BalticEvent ХХ Міжнародного кінофестивалю у Талліні.

Світова прем'єра стрічки відбулася 3 липня 2017 році на 52-му Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах, де вона брала участь в конкурсній програмі, а Петер Беб’як отримав  Кришталевий Глобус за найкращу режисерську роботу.

Також було підписано контракт щодо міжнародної дистрибуції «Межі» з лондонською компанією FilmRepublic.

У жовтні 2017 року український постер до українсько-словацького фільму «Межа» отримав дві нагороди на конкурсі кращих робіт в сфері креативу і дизайну «ADC*UA Awards 2017».

У широкий український прокат стрічка вийшла 16 листопада 2017 року.

«Межа» також перемогла на 18-му Міжнародному кінофестивалі в Аррасі у Франції, який тривав з 3 по 12 листопада. Журі присудило фільму гран-прі фестивалю – нагороду «Золотий атлас». Крім того, стрічку визнано «Найкращим фільмом».
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY