detector.media
11.04.2018 10:48
Держкомтелерадіо вилучив із торговельної мережі книги, ввезені в Україну без дозвільних документів
Держкомтелерадіо вилучив із торговельної мережі книги, ввезені в Україну без дозвільних документів
Три фізичних особи-підприємці сплатять штрафи за розповсюдження на території України без відповідних дозволів видавничої продукції, виготовленої та ввезеної з території держави-агресора. Книжки, які розповсюджувалася без дозвільних документів, вилучено з обігу.

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Рішення ухвалено відповідно до статті 28-1 Закону України «Про видавничу справу».

Адміністративно-господарські штрафи в розмірі 37 тисяч 230 гривень накладено на  суб’єктів господарювання: ФОП Полов’яна В. І., який здійснював торгівлю книжками без дозвільних документів на столичному книжковому ринку «Петрівка»,  ФОП Песенкову О. Д. (магазин № 2, ТРЦ «Навігатор», м. Київ, площа Слави, 1)  та ФОП Харченка А.В.

Держкомтелерадіо нагадує, що 1 січня 2017 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту», згідно з яким видавнича продукція, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, може бути ввезена на митну територію України та розповсюджена на її території за умови наявності відповідного дозволу, крім видавничої продукції, що ввозиться громадянами в ручній поклажі або супроводжуваному багажі загальною кількістю не більше 10 примірників.

Видавнича продукція, ввезена в Україну після 1 січня 2017 року в Україну без відповідного дозволу, вилучається з торговельної мережі. На суб’єктів господарювання, що порушують закон, накладається адміністративно-господарський штраф у розмірі 10 мінімальних заробітних плат за кожен випадок такого розповсюдження, вчиненого вперше, та у розмірі 50 мінімальних заробітних плат за кожен наступний випадок.

Держкомтелерадіо закликає книгорозповсюджувачів дотримуватися закону та наголошує, що легально ввезеною  в Україну може вважатися лише продукція, про видачу дозволу на ввезення якої є відповідний запис в інформаційно-телекомунікаційній системі органів доходів і зборів та Реєстрі видавничої продукції держави-агресора, дозволеної до ввезення та розповсюдження на території України, за умови документального підтвердження факту її придбання у суб’єкта господарювання, який ввіз продукцію відповідно до отриманого дозволу.

Як повідомляв «Детектор медіа», станом на 1 січня 2018 року Держкомтелерадіо надав суб’єктам господарювання дозволи на ввезення майже 9 тисяч найменувань видавничої продукції з держави-агресора, а також з тимчасово окупованих територій. Водночас надано 221 відмову у видачі дозволів, з них 21 – на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY