detector.media
10.04.2018 18:08
Співзасновник Apple Стів Возняк заявив, що покидає Facebook
Співзасновник Apple Стів Возняк заявив, що покидає Facebook
Профіль не видалений остаточно, щоб зберегти Stevewoz як ім'я користувача.

Стів Возняк розкритикував політику Facebook і заявив, що покидає соціальну мережу. Про це повідомляє «Новое время» з посиланням на Gizmodo.

При цьому співзасновник Apple вирішив не видаляти повністю свого облікового запису.

У прощальному повідомленні, яке Возняк опублікував у неділю, вказано, що він залишає сайт, який приніс йому «більше негативу, ніж позитивних емоцій». Після цього Стів відключив свій обліковий запис, але не видалив його, повідомивши, що хоче зберегти Stevewoz як ім'я користувача.

«Користувачі діляться кожною деталлю свого особистого життя з Facebook, а Facebook заробляє за допомогою цього багато рекламних грошей. Всі доходи компанії засновані на інформації, отриманої від користувачів, але самі користувачі не бачать від цього ніякого прибутку», - написав Возняк в своєму листі.

За словами Возняка, «було б краще просто заплатити Facebook безпосередньо за використання соцмережі». Таким чином, Стів підтримав главу Apple Тіма Кука, який розкритикував стратегію Facebook «монетизувати кожного клієнта».

«По правді кажучи, ми могли б заробити купу грошей, якби монетизували нашого клієнта, якби наш клієнт був нашим продуктом. Ми вирішили не робити цього. Apple замість цього монетизує продукти для клієнтів. Це була сильна бізнес-модель, яка невразлива для тих проблем, з якими стикається Facebook», - підкреслив Тім Кук.

Нагадаємо, навколо соціальної мережі Facebook спалахнув великий скандал. Дані десятків мільйонів користувачів соцмережі були передані третій стороні - компанії Cambridge Analytica, яка допомагала в президентській кампанії Дональда Трампа.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY