detector.media
10.04.2018 14:34
Рада Європи доповнила кейс у справі українського журналіста Романа Сущенка
Рада Європи доповнила кейс у справі українського журналіста Романа Сущенка
Рада Європи продовжує наполягати, що ув'язнення українського журналіста Романа Сущенка - це перший рівень атак на журналістів, та доповнила кейс у його справі.

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на сайт Ради Європи. 

«27 березня 2018 року Московський міський суд продовжив строк тримання під вартою Романа Сущенка на шість місяців - до 16 вересня 2018 року. На це рішення було подано апеляцію», - йдеться в оновленні, розміщеному на платформі з просування захисту та свободи журналістів на сайті Ради Європи.

Там також вказано, що паризький власний кореспондент «Укрінформу», який працював на цій посаді з 2010 року, був заарештований після прибуття в Росію, його звинуватили в шпигунстві, що агентство наполегливо спростувало. Повідомляється і про те, що сім'я журналіста залишалася без новин про нього протягом двох днів після того, як він вилетів із Парижа з приватним візитом до Москви під час своєї відпустки.

В описі кейсу Сущенка вказується на його скарги щодо психологічного тиску і заборони зв'язатися з дружиною, щоб повідомити її про свій арешт.

Як повідомляв «Детектор медіа», 2 квітня у Вашингтоні голова правління Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук передала спецпредставникові Держдепу США в справах України Курту Волкеру звернення щодо викрадення, катування та незаконного утримання людей в ОРДЛО, Криму та РФ.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

27 березня у Московському міському суді почалися попередні слухання у справі українського журналіста Романа Сущенка, обвинуваченого у «шпигунстві». Журналіст провину не визнав у повному обсязі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY