detector.media
10.04.2018 12:09
12 квітня - прес-конференція з нагоди оголошення народної дистрибуції фільму «Війна химер»
12 квітня - прес-конференція з нагоди оголошення народної дистрибуції фільму «Війна химер»
На прес-конференції буде оприлюднено відповідний маніфест творчої групи стрічки та представлено стислий відеовиклад фільму «Війна химер» для ЗМІ і тих, хто має намір стати народним дистрибутором.

12 квітня о 15.00 в приміщенні інформагенції «Укрінформ» (зала 1) відбудеться прес-конференція творчої групи фільму «Війна химер» з нагоди оголошення народної дистрибуції стрічки як нового шляху документального фільму до глядачів в Україні та світі.

Учасники:

Марія та Анастасія Старожицькі - режисерки стрічки «Війна химер»;

Сергій Неретін - перший заступник голови Державного агентства з питань кіно України;

Світлана Зинов`єва - продюсер українських документальних фільмів;

Лариса Артюгіна - режисерка, керівник проекту "Платформа української документалістики";

Іванна Щербина - директор Централізованої бібліотечної системи Солом'янського району.

Режисерки та водночас продюсерки Анастасія і Марія Старожицькі, які створили стрічку власним коштом, вважають нагальним зафіксувати появу в Україні волонтерського розповсюдження кінематографічної продукції.

Тобто звичайні глядачі, яким сподобалася стрічка, самі ініціювали і продовжують ініціювати організацію її подальших показів у школах, вишах, бібліотеках, кіноклубах, палацах культури, військових частинах та реабілітаційних центрах.

За мінімального сприяння можливих спонсорів щодо оренди залів, приїздів творчої групи, друку афіш, медійної підтримки тощо народна дистрибуція в момент зародження великої хвилі документальних фільмів про українське сьогодення має стати дієвою підтримкою обмеженим можливостям кінотеатрального прокату, зокрема, стосовно документалістики.

До розмови про стан сучасної документалістики і перспективи народної дистрибуції долучаться перший заступник голови Державного агентства з питань кіно України Сергій Неретін, досвідчений продюсер кільканадцяти документальних стрічок Світлана Зинов`єва та керівник проекту «Платформа української документалістики, режисерка Лариса Артюгіна.

На прес-конференції, зокрема, буде оприлюднено відповідний маніфест творчої групи стрічки, який буде запропоновано підтримувати всім зацікавленим, а також представлено стислий відеовиклад фільму «Війна химер» для ЗМІ і тих, хто має намір стати народним дистрибутором.

Акредитація ЗМІ за посиланням:

https://docs.google.com/forms/d/1aCx0mt4UoSLl8a2JjEMGrEpBvgS-9ykHyStdhs6BbfY/edit

Фото: з архіву Марії та Анастасії Старожицьких

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY