detector.media
05.04.2018 20:15
У Росії в якості запобіжного заходу заборонятимуть виходити в інтернет і користуватися телеграфом
У Росії в якості запобіжного заходу заборонятимуть виходити в інтернет і користуватися телеграфом
Підозрюваному чи обвинувачуваному, за рішенням суду, може бути заборонено також спілкуватися з певними особами, перебувати в певних місцях та керувати транспортним засобом.

У Росії в якості запобіжного заходу будуть забороняти виходити в інтернет і користуватися телеграфом. Відповідний законопроект про введення нового запобіжного заходу - заборони на певні дії - нижня палата російського парламенту прийняла в третьому, заключному читанні, передає «Медуза».

Повідомляється, що Кримінально-процесуальний кодекс доповнюється статтею 105.1 «Заборона певних дій». Підозрюваному чи обвинувачуваному, за рішенням суду, може бути заборонено:

- виходити в певні періоди часу за межі житлового приміщення, в якому він мешкає;

- перебувати в певних місцях, а також ближче встановленої відстані до певних об'єктів, відвідувати певні заходи і брати участь в них;

- спілкуватися з певними особами;

- відправляти і отримувати поштово-телеграфні відправлення;

- використовувати засоби зв'язку та інтернет;

- керувати автомобілем або іншим транспортним засобом, якщо скоєний злочин пов'язано з порушенням правил дорожнього руху і експлуатацією транспортних засобів.

Суд може застосовувати як окремі заборони з цього списку, так і все відразу. Також заборона певних дій зможе застосовуватися разом з іншими запобіжними заходами - домашнім арештом або заставою.

У разі порушення заборон підозрюваному або обвинуваченому запобіжний захід може бути замінений на більш суворий.

Законопроект про новий запобіжний захід був внесений групою депутатів від «Єдиної Росії» в жовтні 2015 року. У пояснювальній записці йшлося про те, що введення заборони на певні дії обумовлено «необхідністю забезпечення прав особистості, виконання загальновизнаних міжнародних норм права, підвищення ефективності кримінального переслідування, економії коштів федерального бюджету і скорочення репутаційних втрат, пов'язаних із задоволенням ЄСПЛ скарг російських громадян».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY