detector.media
05.04.2018 18:27
Кіберполіція викрила у Запоріжжі офіс з продажу персональних даних
Кіберполіція викрила у Запоріжжі офіс з продажу персональних даних
За інформацією кіберполіції, щоденно здійснювалося до 50 тисяч розсилок рекламних повідомлень з пропозицією продажу баз з персональною інформацією.

Працівники Київського управління Департаменту кіберполіції Нацполіції України викрили у Запоріжжі офісне приміщення, звідки, заінформацією правоохоронців, було налагоджено бізнес з продажу баз даних. Про цеповідомляє прес-служба Національної поліції.

За даними поліції, у приміщенні розміщувалося 20 робочих місць для операторів з продажу. Щоденно кожен з них ймовірно мав здійснювати до 50 тисяч розсилок рекламних повідомлень з пропозицією продажу баз з персональною інформацією. Тільки у березні 2018 року було розіслано майже 1,5 мільйона листів про продаж інформації.

Оперативники з кіберполіції підозрюють 26-річного мешканця Запоріжжя в організації злочинної групи з 7 осіб, які займалися продажем баз даних. 

У межах кримінального провадження розпочатого за ч. 2 ст. 361 КК України поліцейські провели санкціонований обшук у приміщенні, де, як підозрюють, проходила діяльність цієї організації. За результатами обшуку правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, на якій зберігалася інформація з базами даних, мобільні телефони, додаткові флеш-носії, 25 тисяч гривень та 36 тисяч доларів США.

Крім того, з офісу вилучено більше тисячі стартових пакетів різних мобільних операторів та чорнові записи з інформацією щодо об’ємів продажу даних. Наразі правоохоронці встановлюють шляхи отримання доступу до баз даних різних організацій як приватного, так і державного сектору.

Крім того, напередодні, у Запоріжжі оперативники з кіберполіції викрили хакера, якого підозрюють у продажі персональних даних українців у Росію.

На комп’ютері 21-річного мешканця Запоріжжя поліцейські виявили облікові бази даних, що заборонені для розповсюдження. За твердженням поліції, він продавав інформацію щодо близько 2,5 мільйонів даних митних операцій і більше 1,5 мільйона облікових записів поштових електронних скриньок покупцям з України та Російської Федерації. Стартова ціна за базу – 100 доларів США. За даним фактом триває досудове розслідування за ч. 2 ст. 361 КК України.

Раніше повідомлялося, що кіберполіція викрила хакера, який виготовляв та надавав у користування шкідливе програмне забезпечення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY