detector.media
03.04.2018 17:37
У Красноярську прокуратура вимагає для активістки 1,5 роки колонії за меми в закритому альбомі «ВКонтакте»
У Красноярську прокуратура вимагає для активістки 1,5 роки колонії за меми в закритому альбомі «ВКонтакте»
За версією слідства, в 2012 році Оксана Походун під псевдонімом зареєструвала сторінку «ВКонтакте», а з 17 липня 2015 по 25 травня 2016 року опублікувала на ній кілька картинок про події в Україні, священнослужителів і Володимира Путіна.

У суді Красноярська прокурор попросив засудити активістку забороненого в РФ руху «Артпідготовка» Оксану Походун до 1,5 років колонії-поселення за публікації «ВКонтакте». Про це «Медиазоне» розповів адвокат міжнародної правозахисної групи «Агора» Володимир Васін.

Походун звинувачується в розпаленні ненависті або ворожнечі за ознаками національності, походження і відношення до релігії (частина 1 статті 282 КК). Як повідомив Васін, держобвинувач попросив для активістки реальне позбавлення волі, посилаючись на нібито підвищену суспільну небезпеку злочину і особу підсудної.

За версією слідства, в 2012 році Походун під псевдонімом зареєструвала сторінку «ВКонтакте», а з 17 липня 2015 по 25 травня 2016 року опублікувала на ній кілька картинок про події в Україні, священнослужителів і Володимира Путіна.

Адвокат наголошує, що зображення, через які порушили справу про екстремізм, були опубліковані в закритому альбомі «ВКонтакте». Походун говорила, що він був недоступний ні для кого, крім неї.

«У ньому я збираю колекцію різних маргінальних мемів, які ходять по інтернету. Я так гадаю, співробітники ФСБ зайшли на мою сторінку, побачили, що хотіли, - і все», - говорила вона.

За словами Оксани Походун, серед картинок «можна зустріти зображення свастики і націоналістичні висловлювання щодо різних народів».

Захист і обвинувачена наполягають, що кримінальне переслідування Походун пов'язано з її громадянською активністю. Походун розповідала, що допомагала організовувати антикорупційну акцію 12 червня в Красноярську.

Раніше повідомлялося, що 14 березня у підконтрольному Кремлю Гагарінському районному суді Севастополя допитали Ігоря Мовенка, якого звинувачують в екстремізмі за коментарі в соціальній мережі «ВКонтакте».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY