detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
03.04.2018 16:10
Ілларіон Павлюк про свою книжку: «Свідомо хотів експлуатувати саме Гоголя, бо росіяни, здається, його вже приватизували»
Ілларіон Павлюк про свою книжку: «Свідомо хотів експлуатувати саме Гоголя, бо росіяни, здається, його вже приватизували»
Співвласник продакшн-компанії Ivory Films та продюсер програми «Говорить Україна» розказав «Детектору медіа» про книжку «Білий Попіл», яку він написав у стилі нуар

«Почалося все з бажання написати сценарій. Але дуже швидко стало зрозуміло, що це має бути, в першу чергу, книгою. А вже потім, можливо, перетвориться й на сценарій, – розказав він. – Назва "Білий Попіл" народилася в третій місяць роботи».

Автор видання повідомив, що книжку написав дуже швидко, обігнавши роман, над яким працює шість років. На першу версію книжки у пана Павлюка пішло два місяці, ще місяць – на доробляння другорядних героїв, «всествіту» «Білого попілу» тощо.

«Про що книга... Про прощення. Це якщо одним словом. Не можу більше про ідею, бо то буде спойлер. А жанр трилера передбачає несподіванне закінчення. Щодо сюжету – це класична для нуару фабула: детектив береться за справу, але з часом розуміє, що це не просто справа. Справа — це вбивство такої собі сотниківни Соломії Засухи, в якому звинувачують семінариста Хому Брута. Тобто, це така спроба уявити, що було б, якби гоголівська панночка жила насправді, і якби ми відкинули саму можливість польотів у труні та прихід з потойбічча чортів. Свідомо хотів експлуатувати саме Гоголя, бо росіяни, здається, його вже приватизували. Детектив Тарас Білий поринає в жахливі таємниці хутора з дивнуватою назвою "Білий Попіл"», – розказав про книжку автор.

Пан Павлюк зазначив, що вкнизі дуже багато деталей, які сприйматимуться геть інакше, коли читач вже знатеме, в чому відгадка: «Гадаю, комусь обов’язково схочеться прочитати роман ще раз, але «новими очима»».

Автор «Білого попілу» повідомив, що в друк книга пішла минулого тижня. У продажу видання буде доступне приблизно за 4-6 тижнів з того моменту.

Презентація книжки запланована на Книжковому Арсеналі в Києві в кінці травня – на початку червня.

Нагадаємо, на сайті «Видавництва Старого лева» вже є інфомрація про книжку Ілларіона Павлюка.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY