detector.media
02.04.2018 19:00
Дуня Міятович вступила на посаду комісара Ради Європи з прав людини
Дуня Міятович вступила на посаду комісара Ради Європи з прав людини
Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) обрала Дуню Міятович на цю посаду з невеликою перевагою – 107 голосів проти 103 у наступного кандидата.

Колишня спецпредставниця ОБСЄ з питань свободи ЗМ Дуня Міятович 1 квітня вступила на посаду комісара Ради Європи з прав людини. Про це повідомляє прес-служба Ради Європи.

«Моя роль Уповноваженого з прав людини полягає в тому, щоб заохочувати держави до вирішення проблем, які можуть обмежувати здатність людей користуватися своїми правами, і допомогти їм знайти рішення для покращення захисту та реалізації прав людини. Для досягнення цієї мети я маю намір тісно співпрацювати з тими, хто може змінити ситуацію: уряди, національні органи влади, правозахисники, журналісти, неурядові організації та освітяни», - сказано у заяві Міятович з приводу вступу на посаду.

Нагадаємо, Дуня Міятович була Представником ОБСЄ з питань свободи ЗМІ протягом семи років. На цю посаду замість неї у липні 2017 року був обраний Арлем Дезір.

ПАРЄ обрала Дуню Міятович комісаром з прав людини у січні 2018 року. Її було обрано з невеликою перевагою – 107 голосів проти 103 у наступного кандидата, П’єр-Іва Ле Борня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY