detector.media
01.04.2018 15:15
«UA:Перший» розпочав показ серіалу «Окуповані» про гібридну війну Росії проти Норвегії
«UA:Перший» розпочав показ серіалу «Окуповані» про гібридну війну Росії проти Норвегії
На сайті щотижневої газети з питань європейських справ у Брюсселі Politico Europe серіал «Окуповані» порівняли з окупацією Криму.

Норвезькій серіал «Окуповані» з вигаданим сюжетом про окупацію держави Росією вийшов в ефірі каналу «UA:Перший» у суботу, 31 березня. Про це повідомляє zaxid.net.

Події серіалу «Окуповані» відбуваються в недалекому майбутньому. На Близькому сході йде війна, яка паралізувала нафтовидобуток. Норвегія, зважаючи на кліматичні зміни, повністю припиняє видобуток нафти, плануючи замінити її на альтернативне ядерне паливо - торій. Євросоюз, незадоволений припиненням видобутку нафти і газу у Північному морі, звернувся до Росії з проханням окупувати Норвегію і відновити нафтовидобуток. Москва погоджується і захоплює норвезькі нафтогазові родовища з метою контролю над ринком нафти.

Додамо, що на сайті щотижневої газети з питань європейських справ у Брюсселі Politico Europe серіал «Окуповані» порівняли з окупацією Криму «зеленими» чоловічками.

Прем'єра серіалу відбулась 27 вересня 2015 року на каналі TV-2. Перший сезон складається з 10-ти серій. Це найдорожчий норвезький телесеріал, бюджет першого сезону склав €9,7 млн. Права на показ першого сезону були продані Великій Британії, Німеччині, Франції, Швеції, Данії, Фінляндії, Ісландії, країнам Бенілюксу тощо. У 2016 році студія «Гуртом» зробила власне озвучування українською мовою.

Прем'єра другого сезону серіалу на Viaplay відбулася 29 вересня 2017 року, вийшло 8 серій.

Нагадаємо, що у січні показ серіалу анонсував голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY