detector.media
30.03.2018 17:30
У Франції важко поранений пострілом у спину азербайджанський журналіст Рахім Намазов
У Франції важко поранений пострілом у спину азербайджанський журналіст Рахім Намазов
Намазов отримав важке вогнепальне поранення в спину і знаходиться в критичному стані. Його дружина Аїда була вбита пострілом в голову з близької відстані.

Азербайджанський журналіст Рахім Намазов і його дружина, які проживають у вигнанні у Франції, стали жертвами збройного нападу вранці в п'ятницю, 30 березня, в комуні Колом'є поблизу міста Тулуза в південно-західній частині Франції. Про це повідомляє DW.

Повідомляється, що Намазов отримав важке вогнепальне поранення в спину і знаходиться в критичному стані. Його дружина Аїда була вбита пострілом в голову з близької відстані.

Згідно з інформацією джерел у поліції, Намазов і його дружина їхали на автомобілі в одному з житлових кварталів Колом'є, коли в їхньому напрямку було зроблено сім пострілів.

Мер Коломиї, Карін Траваль-Мішелє, в інтерв'ю агентству AFP сказала, що неможливо позбутися думки про те, що мало місце «зведення політичних рахунків», оскільки Рахім Намазов є «журналістом, якого на батьківщині катували і посадили в тюрму», і він отримав політичний притулок у Франції.

Траваль-Мішелє висловила впевненість в тому, що даний злочин ніяк не пов'язаний із серією терактів, що відбулися минулого тижня, додавши, однак, що світло на цей «драматичний інцидент» має пролити слідство.

Рахім Намазов є рішучим критиком політичного керівництва Азербайджану. У відеоролику, викладеному на порталі YouTube в грудні 2017 року, він заявив, що його посадили в тюрму за те, що він писав про жорстоке поводження із солдатами в азербайджанській армії. Намазов також повідомив, що він провів півроку в одиночній камері. Він отримав політичний притулок у Франції в 2010 році.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY