detector.media
30.03.2018 09:30
Крисіна арештовано на два місяці по справі викрадення та катування євромайданівців
Крисіна арештовано на два місяці по справі викрадення та катування євромайданівців
29 березня Дарницький районний суд Києва арештував на два місяці без можливості внесення застави Юрія Крисіна у справі про викрадення та катування учасників Євромайдану

Його взяли під варту до 29 травня 2018 року, повідомляє «Радіо Свобода».

Нагадаємо, Крисін також є фігурантом справи про вбивство журналіста газети «Вести» В’ячеслава Веремія. Журналіста було вбито в Києві в ніч проти 19 лютого 2014 року. Він зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі. У центрі Києва на машину напали озброєні невідомі, витягли водія і пасажирів, почали їх бити залізними прутами, потім вистрелили у журналіста. В'ячеслав Веремій помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення. 

Шевченківський районний суд Києва 22 грудня визнав винним фігуранта справи про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія Юрія Крисіна – йому призначили покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки. Генеральна прокуратура наполягала на шести роках позбавлення волі для Юрія Крисіна, який бив журналіста. Крисін визнав себе винним у хуліганстві.

Після цього медійники та правозахисники виступили із заявою, у якій наполягають на повному та об’єктивному дослідженні справи Крисіна.

З 17 по 29 січня до Апеляційного суду міста Києва надійшло чотири апеляційних скарги щодо вироку засудженого.

26 лютого ЗМІ повідомили про те, що причетний до убивства журналіста Крисін перебуває в дитячому відділенні вад серця в Інституті серця. Активісти вівдідали обвинуваченого та облили його зеленкою. Міністерство охорони здоров’я України звернулося до директора ДУ «Інститут серця МОЗ України»Бориса Тодурова з проханням надати пояснення чи відповідає дійсності інформація, що в дитячому відділенні Інституту серця перебуває дорослий пацієнт. За словами пана Тодурова, Крисін звернувся до Інституту серця зі скаргами на болі в серці, а вільні місця на той час були лише у дитячому відділенні.

1 березня Юрій Крисін не з’явився до Апеляційного суду Києва, де мав відбутися розгляд апеляції щодо його умовного вироку за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (напад на журналіста В’ячеслава Веремія, який загинув у лютому 2014 року). Суд вирішив перенести засідання на 19 березня та застосувати щодо Крисіна привід (примусову доставку).

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY