detector.media
29.03.2018 19:30
Через збій Telegram шахраї заробили більше $27 тисяч на пості від імені Дурова
Через збій Telegram шахраї заробили більше $27 тисяч на пості від імені Дурова
Користувачам пропонувалося перевести криптовалюту у певний інтернет-гаманець, щоб нібито отримати її потім у двократному розмірі.

Тривалий збій месенджера Telegram 29 березня дозволив шахраям заробити більше 27 тисяч доларів на фальшивому пості Павла Дурова. Про це повідомляє УНН з посиланням на Ain.ua.

Суть афери полягала в тому, що після збою месенджера Telegram шахраї розмістили в мережі фейкове вибачення Павла Дурова з обіцянкою про повернення в двократному розмірі вкладеної криптовалюти у певний інтернет-гаманець.

Профіль @durovslav підніс це у вигляді вибачень за тривалий збій. Твіт з текстом: «Щоб розширити свої вибачення, я проводжу роздачу Ethereum. Деталі за посиланням» - був опублікований у відповідь на офіційну заяву Дурова про причини збою і зібрав понад 186 лайків. Також під ним з'явилися повідомлення від ботів, які заявляли про успішність транзакцій і отримання монет в двократному обсязі.

Через візуальну подібність багато користувачів сприйняли акцію за реальну. Шахраям вдалося зібрати 27,8 тисяч доларів в грошовому еквіваленті.

Павло Дуров - не перший об'єкт такого спаму. Раніше аналогічна схема почала працювати відносно Дональда Трампа, Ілона Маска та інших знаменитостей. Видання Buzzfeed в лютому 2018-го нарахувало як мінімум 27 активних підробних аккаунтів. Вони майже миттєво відповідають на пости своїх реальних прототипів шаблонними постами про роздачу криптовалюта.

Нагадаємо, 29 березня в роботі Telegram стався збій.

«Відключення живлення в кластері серверів Тelegram викликало проблеми в Європі. Працюємо над тим, щоб вирішити це з нашого боку, але багато що залежить від того, коли постачальник центрів обробки даних відновить енергетичне обладнання», - зазначив Дуров.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY