detector.media
29.03.2018 19:00
Фестиваль «Тиждень австрійського кіно» оголосив цьогорічну програму
Фестиваль «Тиждень австрійського кіно» оголосив цьогорічну програму
До програми фестивалю увійшли три повнометражних фільми, зокрема драма україно-австрійського виробництва.

7-й щорічний фестиваль «Тиждень австрійського кіно» стартує в Україні 12 квітня. У цьому році до програми фестивалю увійшли три повнометражних фільми, зокрема драма україно-австрійського виробництва. Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

Відкриє фестиваль історична драма «Мадемуазель Параді». Стрічка Барбари Альберт заснована на реальній історії незрячої піаністки Марії Терезії Параді, яка жила у Відні XVIII століття. Після численних спроб відновити зір її знайомлять із одіозним «лікарем-чудотворцем». Світова прем'єра фільму відбулася в рамках конкурсної програми Platform Міжнародного кінофестивалю в Торонто, європейська – у конкурсі кінофестивалю в Сан-Себастьяні.

Також у програмі фестивалю – драма «Січень – березень» Юрія Речинського, яка створювалася в спільному виробництві Австрії та України. Прем'єра стрічки відбулася в рамках конкурсної програми Роттердамського кінофестивалю, який відомий своєю увагою до новаторського та експериментального кіно.

«Січень – березень» розповідає дві паралельні історії: перша – про молоде подружжя, австрійку Анну та українця Юру, які потрапляють в автомобільну аварію; друга – про батьків головних героїв, зокрема про матір Анни Марту, яка у Відні переживає розлад особистості, викликаний хворобою Альцгеймера. Музику до фільму написав композитор Антон Байбаков, відомий своїми роботами для «Українських шерифів», «Все палає», «Зеленої кофти».

У Києві стрічку особисто представлять режисер Юрій Речинський та виконавиця однієї з головних ролей Ангела Ґрегович. З 19 квітня фільм вийде в український прокат.

Комедія «Мігранти» присвячена двом безробітним друзям, які живуть у сучасному Відні: намагаючись заробити грошей, вони зображують мігрантів для телевізійного шоу. Автори називають фільм «політнекоректною комедією про сучасні кліше, помилкові ідентичності та «справжніх іноземців» – що б це не означало».

Також на гостей «Тижня австрійського кіно» чекає традиційна підбірка найкращих медіаробіт міжнародного фестивалю мультимедійних мистецтв ARS ELECTRONICA. Кіноогляд щорічно проходить в австрійському місті Лінц і презентує передові візуальні технології.

«Тиждень австрійського кіно» пройде в Києві, Одесі та Харкові. Також активісти та керівники кіноклубів зможуть провести покази у своєму місті в рамках проекту «Артхаус Клуб». Для цього потрібно буде подати заявку на сайті club.arthousetraffic.com.

Організаторами фестивалю виступають Австрійський культурний форум та компанія «Артхаус Трафік». Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY