detector.media
28.03.2018 17:30
Медіахолдинг АТR планує судитися з Росією за завдані анексією Криму збитки
Медіахолдинг АТR планує судитися з Росією за завдані анексією Криму збитки
Медіахолдинг АТR планує звернутися до міжнародного суду з позовом до Російської Федерації щодо відшкодування збитків за відібране майно і недоотриману вигоду від реклами, яких він зазнав унаслідок анексії Криму Росією.

Про це під час круглого столу «Порушення і втрати у сфері телерадіомовлення в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі після окупації: шляхи захисту національних інтересів і прав громадян» заявив заступник генерального директора телеканалу АТR Айдер Муждабаєв, якого цитує прес-служба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

За його підрахунками, внаслідок анексії Криму холдинг втратив чималі кошти. Було арештовано і фактично відібрано майно телекомпанії загальною вартістю $ 4,5 млн. Крім того, недоотримано гроші від рекламних надходжень. «Це колосальні гроші для нашої телекомпанії», – сказав він.

На базі звіту Нацради і Міністерства інформаційної політики про порушення та втрати у сфері телерадіомовлення в Криму АТR за допомогою держави має намір звернутися до міжнародних судів за відстоюванням своїх прав. На думку Айдера Муждабаєва, так зможуть зробити й інші телерадіокомпанії, які втратили своє майно внаслідок окупації Криму.

«Може бути не відразу, а з часом ми зможемо щось відсудити від російського окупанта на міжнародному рівні. І це була б така перемога нас усіх», – висловився він.

Нагадаємо, через окупацію та анексію Автономної Республіки Крим і міста Севастополь Російською Федерацією 39 українських радіостанцій і 31 український телеканал повністю втратили можливість здійснювати мовлення в Криму. Такі дані наведено у Звіті про порушення та втрати у сфері телерадіомовлення на території АР Крим та м. Севастополь після окупації 2014-2017 років, який презентували 27 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення та Міністерство інформаційної політики.

Фото: прес-служба Нацради

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY