detector.media
28.03.2018 14:02
Пригодницький фільм «Екс» про революцію Галичини презентують на кінофестивалі у Вільнюсі
Пригодницький фільм «Екс» про революцію Галичини презентують на кінофестивалі у Вільнюсі
Проект художнього фільму «Екс», який реалізовується за підтримки Державного агентства України з питань кіно, відібраний до участі в індустріальній платформі Вільнюського міжнародного кінофестивалю – програмі Coming Soon

Про це повідомляє Держкіно.

Зазначено, що у програмі окрім українського проекту режисера Сергія Лисенка буде представлено 21 проект з Литви, Грузії, Польщі, Чехії, Білорусі, Німеччини, Сполучених Штатів та інших країн. Вільнюський міжнародний кінофестиваль цьогоріч проходить з 27 по 29 березня у Вільнюсі (Литва).

Як зазначає Держкіно, це перша презентація проекту «Екс» закордоном.

Нагадаємо, виробництво стрічки здійснює компанія «Т. Т. М.» за підтримки Держкіно. Проект отримав державну підтримку розміром 50%  від загальної вартості виробництва розміром 25 млн 581 тис. грн.

В основі сюжету фільму лежать реальні події. За сюжетом, бійці підпільної української організації проводять революційну акцію проти уряду, яка перетворюється на криваву бійню.

У 2015 році сценарій «Екс» отримав ІІ місце Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова». Зйомки фільму завершились влітку 2017 року.

У головних ролях знялись молоді актори: Орест Пастух, Віталій Гордієнко, Ліза Бакуліна, Василь Колісник, Роман Кривдик, Анатоль Фон-Філандра, Аліна Коваленко, Юлія Хміль, Артур Шлапак, Владислава Глєба, В’ячеслав Хім’як, Олександр Норчук, Любомир Старак, Володимир Губанов та Віктор Жданов.

 

Фото: Павло Паламарчук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY