detector.media
27.03.2018 19:17
Оголошені фільми-учасники шостого кіноальманаху «Українська нова хвиля», який вийде у прокат 12 квітня
Оголошені фільми-учасники шостого кіноальманаху «Українська нова хвиля», який вийде у прокат 12 квітня
Прем’єрний показ відбудеться 11 квітня о 19:00 в кінотеатрі «Київ».

12 квітня Національний центр Олександра Довженка випускає в національний кінопрокат шосту збірку українських короткометражних фільмів «Українська нова хвиля: Runaway». Про це повідомляє «Новое время».

Прем’єрний показ відбудеться 11 квітня о 19:00 в кінотеатрі Київ.

«Українська нова хвиля» – це презентація кращих короткометражних фільмів українських режисерів-дебютантів поточного року. Проект започаткований центром Довженка 2012 року та щороку, представляє у всеукраїнському прокаті  найкращі короткометражні дебюти молодих українських режисерів, що пройшли селекцію та були відзначені на національних та міжнародних кінофестивалях.

У Центрі анонсують, що нова збірка оповідає ситуацію, коли реальність опиняється надто близько, і доводиться тікати в уявні світи, внутрішню або зовнішню еміграцію, божевілля або свавілля, тишу мовчання або невидимість.

Фільми-учасники цьогорічного альманаху:

«Чапля». Режисер та автор сценарію: Марія Пономарьова. У ролях: Наталія Загашева, Андрій Бучко.

Пробіжка парком потребує правильного дихання. Шляхи двох бігунів перетинаються та синхронний вдих стає більше ніж диханням. Тож, коли раптом біг парком перетворюється на перегони, в них головне – не задихнутися.

«Ма». Режисер та автор сценарію: Марія Стоянова. У ролях: Зінаїда Обухівська, Зоя Лактіонова.

Мама годує синичок з вікна багатоповерхівки мікрорайону Східний і вирощує айву на дачі під Сартаною. Розказуючи про своє нехитре життя, жінка знімає на «фотік» ролики для дочки, яка живе в Києві та якій часто не додзвонитися. Аби розмова тривала, вона підгодовує свою дорослу дитину казками.

«Елювіум - Регенеративна істота». Режисер та автор сценарію: Стас Сантімов.

Самотній чоловік опиняється в дивному готелі, де все заздалегідь сплановано для його прибуття.

«Діна». Режисер та автор сценарію: Мирослава Клочко.

Діна - дівчинка, котра живе у своєму особливому світі, у якому є Пташиний чоловік - невидимий друг, з яким вона розділяє свої переживання, а він відповідає грою на акордеоні. Але Діна закохана у цілком реального сусіда, а саме сьогодні у нього день народження. Здається, Діна налаштована діяти рішуче.

«Фінгермен». Режисер: Іван Шоха.

У кожного з нас були свої дитячі фантазії. Тож давайте повернемося у ті часи, коли між меблями протікала лава, а ми були супергероями!

«Випуск 97». Режисер та автор сценарію: Павло Остріков. У ролях: Олександр Пожарський, Олеся Островська.

У центрі сюжету – дивакуватий самотній Роман, який ремонтує телевізори та продає на ринку антени. Одного разу він зустрічає свою однокласницю, яку не бачив більше двадцяти років. І тепер він намагається не втратити її знову.

«Elektroman». Режисер: Нікіта Скоморохов. У ролях: Володимир Кожухов.

Незвичайний вчений «Електрик», вирішив провести експеримент, який повністю змінить його життя.

«Невидима». Режисер та автор сценарію: Максим Наконечний. У ролях: Дар'я Мельник.

Історія молодої вчительки сільської школи. Відвертий та ганебний випадок, що стається із нею прямо посеред уроку на очах у всього класу, змушує її звернути погляд всередину себе й зануритися у товщу своєї травмованої особистості. Та чи зможе вона тепер опанувати її?

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY