detector.media
27.03.2018 18:00
Оповідання Лариси Денисенко отримало спеціальну відзнаку міжнародного конкурсу «Бути людиною»
Оповідання Лариси Денисенко отримало спеціальну відзнаку міжнародного конкурсу «Бути людиною»
Письменниця створила оповідання про сміливу й сильну сільську вчительку із Кривих Колін, що на Черкащині, яка була поневолена під час Другої світової війни й примусово працювала в Австрії.

Цього року на Міжнародному конкурсі документального оповідання «Бути людиною» спеціальну відзнаку в номінації «Документалістика» від України отримала відома письменниця, правозахисниця, авторка та ведуча програм на «Громадському радіо» Лариса Денисенко - за висвітлення гендерної проблематики. Про це повідомляє «Громадське радіо».

Повідомляється, що в оповіданні розказано історію бабусі Ліди ще одної ведучої «Громадського радіо» - Тетяни Трощинської. 

«Мені Таня історію бабусі Ліди розповіла, коли ми готувалися та проводили вперше разом тренінги на «Адвокаті Майбутнього». І це була неймовірна довіра, ніби в долоні поклали пульсуюче серце. І я тоді сказала: Тань, про це треба писати. Може. Колись. Аж тут оголосили Конкурс, цілком моя тема: бути людиною і бачити людину в будь-яких жахливих обставинах, я хотіла вигадати історію, але за умовами вона мала бути документальною: справжнє ім’я, фото, факти. І я згадала про Лідусю. Ми з Танею довго говорили про це, ділилася спогадами Таніна мама», - розповіла Лариса Денисенко.

Так письменниця створила оповідання про сміливу й сильну сільську вчительку із Кривих Колін, що на Черкащині, яка була поневолена під час Другої світової війни й примусово працювала в Австрії.

Нагадаємо, раніше Лариса Денисенко стала почесною амбасадоркою V «Чілдрен Кінофесту». Місія Посла фестивалю – популяризація ідей якісного сімейного дозвілля і культурного розвитку дітей та підлітків в Україні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY