detector.media
27.03.2018 13:25
«1+1 медіа» домовилася про поставку тюнерів для прийому закодованого супутникового сигналу
«1+1 медіа» домовилася про поставку тюнерів для прийому закодованого супутникового сигналу
Група «1+1 медіа» першою серед вітчизняних медіагруп підписала угоду на поставку супутникових ТВ-приймачів, які потрібні для прийому закодованого супутникового сигналу.

Про це повідомляє прес-служба «1+1 медіа».

Таким чином група готується до запланованого на осінь цього року кодування супутникового сигналу українських телеканалів, метою впровадження якого є захист прав авторів контенту від безліцензійного мовлення і піратства, йдеться в повідомленні. 

Постачальниками обладнання стали найбільші в Україні імпортери та виробники супутникового приймального обладнання – компанії «Ромсат» і Strong. Відповідно до укладених договорів, сеттопбокси (ТВ-приставки) постачатимуться в кількості, необхідній для задоволення попиту абонентів супутникового прийому.  Вже влітку обладнання з’явиться в роздрібних мережах України.

«За підтримки регулятора разом із іншими медіагрупами та спільно із імпортерами ми розробляємо детальний план підготовки до впровадження кодування. Основні завдання плану – завчасне та повсякбічне інформування телеглядачів про заплановані зміни, насичення ринку достатньою кількістю пристроїв для декодування супутникового сигналу, а також створення умов для якомога простішого підключення та прийому закодованого сигналу. Підписання угоди на поставку таких сеттопбоксів є важливим кроком в етапі підготовки, який підтверджує готовність до кодування супутникового сигналу вже восени цього року», − коментує виконавчий директор та директор із розвитку платного телебачення «1+1 медіа» Ярослав Пахольчук.

Кодування супутникового сигналу каналів здійснюватиметься із використанням системи кодування Verimatrix, яка забезпечує високий рівень захисту сигналу, що унеможливлює використання  технології кард-шаринг та інших способів незаконного використання контенту, повідомляє «1+1 медіа».

Особливістю супутникових приймачів буде те, що вони працюватимуть у режимах FTA та DTH. У FTA-режимі забезпечуватиметься перегляд телеканалів як в звичайній супутниковій приставці, а в режимі DTH глядач зможе здійснювати перегляд закодованих телеканалів.

Нагадаємо, наприкінці серпня 2017 року виконавчий директор групи «1+1 медіа» Ярослав Пахольчук в інтерв'ю «Детектору медіа» розповів, що між чотирма медіагрупами тривають перемовини про початок кодування супутникового сигналу своїх каналів у першому півріччі 2018 року.

У вересні директор з розвитку бізнесу «Медіа Групи Україна» Олексій Куракін заявив, що кодування на супутнику є важливим кроком, але воно принесе більше турбот, ніж доходів – принаймні, на початку. А генеральний директор компанії «Торсат» (входить у Inter Media Group) Денис Васянович повідомив, що Inter Media Group ще мала сумніви відносно того, чи потрібно їй кодувати супутниковий сигнал.

На початку листопада чотири найбільші українські медіагрупи досягли згоди щодо кодування відкритих телеканалів на супутнику орієнтовно в травні 2018 року. Однак виявилося, що сумніви щодо кодування мають кілька членів Нацради. Від позиції Нацради залежить можливість переоформлення супутникових ліцензій телеканалів, які передбачають відкритий спосіб розповсюдження сигналу. Але, наприклад, у ліцензіях частини телеканалів уже прописаний кодований супутниковий сигнал.

Для глядачів супутникового телебачення кодування означатиме, що вони більше не матимуть безкоштовного доступу на супутнику до контенту таких каналів, як, наприклад, «1+1», СТБ, «Україна» та інших. Тобто якщо вони й далі хотітимуть дивитися ці канали, то муситимуть або підписатися на одного із супутникових платних провайдерів (Viasat або Xtra TV), або обрати інший спосіб телеперегляду (безкоштовне ефірне телебачення, підписка на платне кабельне ТБ, IPTV або OTT).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY